Åge Skinstad blir ny VM-sjef

Publisert: 05. oktober 2022

Av: Ingvil Snøfugl

Åge Skinstad, VM-sjef som taler bak mikrofon. Foto

Åge Skinstad er ansatt som ny leder for Ski-VM 2025. – Hjertet mitt brenner for skisporten, og dette er en fantastisk mulighet, sier den nytilsatte VM-sjefen Åge Skinstad.

Skinstad ble ansatt i et styremøte tirsdag.

– Vi er svært tilfredse med å kunne ansette Åge Skinstad som ny VM-sjef. Åge har lang og bred ledererfaring, både fra idrett og næringsliv, som dekker svært mange av de viktige områdene i tiden fram mot VM. Han kjenner skimiljøene og frivilligheten i Norge og Trøndelag godt. Han har også et godt internasjonalt nettverk, forteller styreleder Bård Benum i Ski-VM 2025.

Tidligere sportssjef i langrenn

Skinstad er tidligere langrennsløper og fikk sine første verdenscup-poeng i Trondheim i 1990. Han har senere vært sportssjef for langrenn i Norges Skiforbund og hatt en rekke lederstillinger i næringslivet. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør i Hapro Jobb & Karriere AS. Før dette hadde han flere lederstillinger i Brav AS. Skinstad har et stort nettverk i ski-verdenen, og har omfattende lederfaring fra virksomheter av ulike størrelser. Skinstad har også meget god forståelse for media og sponsormarkedet.

– At han nå etter vel sju år i næringslivet ønsker seg tilbake til idretten, er perfekt timing for oss. Vi ser fram til å få Åge om bord til å lede VM-prosjektet fram mot en flott folkefest, fortsetter Benum.

– Dette er drømmejobben

Skinstad gleder seg til å ta over ledelsen av ski-VM 2025

–  For en som har vært til stede på svært mange store skiarrangement, er dette drømmejobben. Alle som husker VM i 1982, 1997 og 2011 og som er glade i skisporten, kan tenke seg en sånn jobb. Jeg var selv til stede under VM i 1997 for NRK, og ønsker å bidra til at VM i 2025 kan bli en enda større folkefest, sier Skinstad.

– Jeg ser fram til et godt samarbeid i VM organisasjonen med eierne, ski-Norge og næringslivet for å lage denne folkefesten, avslutter Skinstad.

Foto: NTB

Mediekontakter:
Styreleder Bård Benum, 48164670
Påtroppende VM-sjef Åge Skinstad, 48058057