Hva skjer i VM-prosjektet? Uke 48

Publisert: 02. desember 2022

Av: Ingvil Snøfugl

Anna og Kristin på plass i Lillehammer

VM sender en delegasjon til world cup på Lillehammer, din barnehage kan bake VM-pepperkaker, vi inviterer på julegløgg 20. desember klokken 14.00, Åge er på vei ut i manesjen, og videregående elever skal gjøre en takeover på TikTok-kontoen vår. Her er ukens VM-status!

👷‍♀️ World cup Lillehammer. Denne helgen braker det løs med world cup i Lillehammer i både langrenn, hopp og kombinert. Arrangementet er stort, og arrangøren Lillehammer Olympiapark er erfaren og svært dyktig arrangør – og vi sender en delegasjon fra sportsorganisasjonen som både skal bidra i og lære av arrangementet. Der skal vi også ha møter med FIS om VMs kommende rennprogram, hvor vi igjen vil løfte vårt forslag om en ekstra kombinertøvelse for damer.

🥨 Pepperkakebaking for barnehager. 13 år gamle Christian Hagerup har 3D-printet pepperkakeformer, og vi testet formene med Granåsen Barnehage – og det ble en ubetinget suksess! Nå inviterer vi alle barnehager i regionen til å delta, slik at barna kan bake årets julegave til besteforeldre, onkler og tanter. Les mer om hvordan din barnehage kan delta!

🎄 Julegløgg. Tirsdag 20. desember klokken 14.00 inviterer vi til pepperkaker og julegløgg i foajieen utenfor VM-kontoret! Stikk innom dersom du har lyst å slå av en prat eller om du lurer på noe.

❤️ Frivillighet. I 2025 så skal det være håndball VM for menn, VM på ski og kanskje også fotball-EM for damer. Det vil bli et stort behov for de frivillige, hjertet av arrangement. Idrettskretsen tok denne uken et initiativ til et møte på tvers av kretser og store arrangement. Temaet var å diskutere hvordan rekruttere og beholde nye frivillige, og hvordan mesterskap best mulig kunne samarbeide om frivillige. Det var mange gode diskusjoner, og mye å lære på tvers. Vi ble enige om å opprette felles møteplasser for å fortsette dialogen – og ikke minst konkluderte vi med at vi må gjøre det enklere for å bli med. Her vil det framover komme mer for alle som vil bidra som frivillig!

🏃‍♀️ Folk i form til VM! Et av de viktige målene til kommunen med VM er å bidra til bedret folkehelse, og prosjektet med arbeidstittel «Folk i aktivitet» er godt i gang. Målet er å legge til rette for å forbedre psykisk og fysisk helse ved at folk kommer i aktivitet ved å gjøre noe meningsfylt sammen med andre. Det handler ikke bare om trening – hvilkepulsen hos folk skal senkes. Denne uken hadde vi styringsgruppemøte, og vi jobber intensivt inn mot kick-off den 14. januar.

🎿 Åge i manesjen. Selv om Åge ikke starter før i januar, så har han allerede tjuvstartet med å være rundt i miljøene for å få høre deres ambisjoner og fokus fram mot 2025. Denne uka hadde Trønderhopp kick-off i Granåsen, og Åge blir å se mye rundt om i regionen etter nyttår. Både leilighet og bil er på plass, og Åge kan nesten ikke vente med å komme i gang.

🤳 TikTok-takeover. Noen av elevene fra Thora Storm og Charlottenlund VGS har fått tilgang til Tiktok-kontoen vår og vil jobbe med kanalen for å nå den yngre garde. De starter ikke helt enda med å poste, men de er i gang med planleggingen.

❄️ Nysnø i Granåsen. Nå skriver vi desember, julekalendrene er på veggen – og endelig bader Granåsen seg i herrrrrlig nysnø! Det er oppkjørte løyper i VM-anlegget, så om det kribler i skifoten kan vi anbefale deg å ta turen opp dit i helga.

God helg!

PS! Det er fortsatt mulig å melde seg på temamøte om hvilke muligheter næringslivet har fram mot Ski-VM i 2025 på nitr.no.


Lyst å være oppdatert på VM-prosjektet? Meld deg på nyhetsbrevet vårt på trondheim2025.no, eller følg oss på FacebookInstagramLinkedIn eller Tiktok. Du finner oss under @trondheim2025 og på hashtaggen #trondheim2025.