Sportsorganisasjonen til ski-VM 2025 vokser

Publisert: 01. desember 2022

Av: Ingvil Snøfugl

Tore Hammer_høyde (3)

Fire nye nøkkelroller i sportsorganisasjonen til ski-VM 2025 er på plass. Firkløveren har alle en ting til felles: De er ekte ildsjeler i skiidretten.

Tore Hammer, Håkon Solvik, Tor Kristian Haug og Linda Svendsrud har fått viktig lederverv i sportsorganisasjonen til ski-VM. Hammer blir løypesjef langrenn, Solvik stadionsjef langrenn, Haug bakkesjef hopp og Svendsrud assisterende rennleder i kombinert.

– Interessen for ledervervene i sportsorganisasjonen har vært veldig stor. Det har blitt gjennomført over 30 intervjuer og jeg er veldig godt fornøyd med de som nå har takket ja. Det er en god miks mellom erfarne og unge, lovende ledere, sier Kristin Mürer Stemland, fungerende VM-sjef.

Ser fram til det sosiale

Tore Hammer har bakgrunn som langrennsløper og har hele sitt voksne liv vært ildsjel i Byåsen IL. Han er i dag anleggsansvarlig og sitter i styret i klubben. Han har også vært aktiv i løypesjefrollen i forbindelse med verdenscuprenn og skandinavisk cup i Granåsen.

– Jeg er ydmyk over å ha fått denne rollen. Det blir viktig å få med seg mange flinke folk og legge en god plan. Jeg er helt sikker på at vi vil få det veldig mye artig på veien til og under ski-VM, sier Hammer, som innrømmer at han er over gjennomsnittet interessert i langrenn:

– Jeg gleder meg til ukene før arrangementet når vi skal rigge og få alt på plass. Det blir tilfredsstillende å se at det blir slik man har planlagt, sammen med folk man liker å være sammen med. Det sosiale rundt et slik arrangement er veldig viktig og noe jeg virkelig ser fram til.

Tor Kristian Haug. Foto: Sparebank 1 SMN

Linda Svendsrud. Foto: Steinar Bjerkmann, NSF

Tore Hammer. Foto: Ski-VM

Håkon Solvik i Ski-VM

Håkon Solvik. Foto: Ski-VM 2025

Langrennsnerd og ildsjel

Håkon Solvik har også bakgrunn som langrennsløper og er aktiv i og rundt langrennsmiljøet i Rindal. Han kaller seg selv en langrenns-nerd og elsker å bidra til gode langrennsarrangement.  

– Det blir spennende og kjempeutfordrende å være stadionsjef. Jeg har aldri vært med og arrangert skirenn på dette nivået, men dynamikken rundt et skirenn kjenner jeg godt til. Jeg ser virkelig fram til både prøve-VM og selve ski-VM, sier Solvik, som også er leder for langrennskomiteen i Sør-Trøndelag skikrets.

Linda Svendsrud har vært involvert i kombinertmiljøet i mange år, både nasjonalt og internasjonalt. Hun er nestleder i kombinertkomiteen i Skiforbundet og aktiv i Sub-Committee for women`s Nordic i Det internasjonale skiforbundet (FIS). I tillegg har hun vært aktiv på arrangementssiden i forbindelse med verdenscuprenn på Lillehammer, senest i år som rennleder. Svendsrud bor i Gausdal og ser fram til å være assisterende rennleder i kombinert under ski-VM.

– Jeg gleder meg veldig mye. Ski-VM i Trondheim blir viktig for kombinertsporten både nasjonalt og internasjonalt, sier Svendsrud.

– En opplevelse for livet

Tor Kristian Haug kommer fra hoppmiljøet i Trondheim, og har vært med på mange arrangement i Granåsen etter at han ga seg som aktiv i Trønderhopp.

– Det blir veldig spennende å være med på et så stort arrangement. Målet er å skape et så bra arrangement som mulig for utøverne, byen og seerne. Dette blir en opplevelse for livet, sier Haug, som blir bakkesjef for hopp under mesterskapet i Trondheim.  

Samles for første gang

Stemland presenterte rennlederne for en stund tilbake og har nå en sportsorganisasjon bestående av 12 kjernepersoner. De møttes nylig for første gang i Granåsen for å begynne planleggingen.

– Det blir veldig spennende å bli bedre kjent med hele gjengen. Allerede på den første samlingen skal vi starte arbeidet med strukturer og hovedplaner, sier Kristin Mürer Stemland, som er fungerende VM-sjef.