Snart flyr de i nye Granåsen

Publisert: 01. februar 2023

Av: Ingvil Snøfugl

Flyr i Granåsen

De siste forberedelsene før første hopp i Granåsen er i gang for Johann André Forfang og Eirin Maria Kvandal. Ski-VM møtte dem på Toppidrettssenteret, hvor de terpet teknikk sammen med landslagstrenerne.

De to hopperne representerer begge Trønderhopp og landslaget. I dag hadde de en treningsøkt på Toppidrettssenteret i Granåsen for å forberede seg til åpningen av hoppbakken 1. februar klokka 19. Kvandal er både spent og stolt over å få være første hopper i Granåsen. Det er også meritterte Forfang.

Johann André Forfang og Eirin Maria Kvandal før første hopp i Granåsen. De forberedte seg innendørs med tøying og teknisk hopptrening.

Johann André Forfang og Eirin Maria Kvandal

Veldig stas. Allerede før de begynte å bygge, så var det mye snakk om det nye anlegget som skulle komme. Jeg har hoppet utrolig mye her over mange år. Det skal bli godt å få et treningsanlegg på plass og så er det stas med kvelden i kveld. Det ser vi fram til alle sammen.

– Er du spent på hvordan bakken vil fungere?

– Ja, veldig. Vi aner ikke hvilken fart vi skal kjøre, så jeg kan ikke garantere at det første hoppet blir så vanvittig langt.

Sikkerheten er viktigst?

Ja, vi må ta noen forhåndsregler. Vi må sørge for at man går gradene, og ikke starter med for mye fart i alle fall. Det er litt skummelt.

Eirin Maria Kvandal tar sats før første hopp i Granåsen.  Bildet viser at hun hopper rett opp i været innendørs på Toppidrettssenteret.

Eirin Maria Kvandal tar sats før første hopp i Granåsen.

Hvordan blir det å slippe å reise for å trene framover?

Jeg gleder meg veldig til å kunne trene hjemme. Det har vært mye reising og lite hopping i tre år nå. Tre ganske viktige år av karrieren min med midlertidige løsninger. Jeg håper at jeg i årene som kommer, vil dra nytte av å ha et anlegg hjemme.

– Så kan det kanskje være en liten fordel fram mot ski-VM i Trondheim i 2025?

Ja, kanskje. Det får vi se. Det blir artig å ha VM på hjemmebane. Jeg håper at jeg er i form til da.