Ny spisskompetanse inn i ski-VM

Publisert: 24. mars 2023

Av: Ingvil Snøfugl

Ski-VM har fått inn fire nye ledere i organisasjonen. Fra venstre: Nina Brå, Truls Torvik, Bjørn Harald Vik og Roar Munkvold.

Bare i løpet av noen få uker har ski-VM 2025 vokst fra fem til ni ansatte. VM-sjefen forventer en hurtig vekst i tida framover, hvor viktige lederposisjoner blir besatt.

Det er nødvendig å få inn spesialister på ulike fagfelt. Vi er i en veldig spennende, men krevende fase av prosjektet. Vi må kjapt finne nye strukturer og samarbeidsmønstre. Det er veldig gledelig at vi på kort tid har fått tak i svært kompetente og hyggelige folk med spisskompetanse, sier Åge Skinstad, som selv er ganske fersk i rollen som VM-sjef.

De fire nye ansatte er Roar Munkvold (økonomi), Nina Brå (HR og frivillige), Truls Torvik (hospitality) og Bjørn Harald Vik (transport og logistikk). De har alle et nært forhold til prosjektjobbing, idretten og store arrangement/organisasjoner.

Roar Munkvold er ansatt som økonomiansvarlig i ski-VM 2025 og jobber blant annet med billettstrategien til mesterskapet. Foto: Ingvil Snøfugl

Roar Munkvold er ansatt som økonomiansvarlig i ski-VM 2025 og jobber blant annet med billettstrategien til mesterskapet. Foto: Ingvil Snøfugl

5 kjappe om vår nye økonomisjef, Roar Munkvold:
Morgen eller kveldsmenneske: Morgen
Langrenn eller løping: Langrenn
Jens Stoltenberg eller Maren Lundby: Jens Stoltenberg
Bok eller tv-serie: Bok
Hytta eller storbyferie: Begge deler

Bakgrunn fra RBK

Roar Munkvold har jobbet 15 år i Rosenborg, som ansvarlig for økonomi, stadion og eiendom. Han ledet også arbeidet med å arrangere UEFA supercupfinalen på Lerkendal mellom Real Madrid og Sevilla i 2016. I det siste har energien blitt brukt på søknaden til Women’s Euro i fotball i 2025, samt bistått Kolstad Håndball med økonomistyring. 

Jeg synes det er veldig interessant og utfordrende å jobbe med idrettsøkonomi. Finansering av idrettslig aktivitet er noe man må jobbe målbevisst og hardt for å få til, sier Roar Munkvold.

Han jobber nå med totalbudsjettet for ski-VM og billettstrategien, som trolig vil lanseres tidlig på høsten 2023. Det den tidligere RBK-sjefen imidlertid ser mest fram til, er samarbeidet med resten av gjengen i VM-organisasjonen.

Jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med høykompetente folk mot et felles mål. Sammen skal vi begeistre Trøndelag, Norge og hele skifamilien, sier han med et smil.

Nina Brå er vår nye frivillighetssjef

5 kjappe om vår nye HR og frivilligsjef, Nina Brå:
Morgen eller kveldsmenneske: Kveld
Langrenn eller løping: Løping
Jens Stoltenberg eller Maren Lundby: Jens Stoltenberg
Bok eller tv-serie: Bok
Hytta eller storbyferie: Hytta

Fascinert av toppidretten

En annen engasjert og nyansatt leder i VM-organisasjonen er Nina Brå. Hun har lederutdanning fra Luftforsvaret og 15 års erfaring som akuttsykepleier. Hun har også en master i offentlig ledelse fra Copenhagen Business School. Den ferske HR- og frivilligsjefen lar seg motivere av dimensjonene i prosjektet.  

Ski-VM er et viktig internasjonalt prosjekt for toppidretten, et prosjekt med mange behov som krever robust ledelse, koordinering og planlegging. Mesterskapet er spennende og viktig for samfunnet. Jeg liker folkehelseperspektivet spesielt godt. Det motiverer meg at VM er inkluderende og åpner for at alle som vil skal med, sier Brå.

Hun tror det vil komme både oppturer og nedturer på veien mot mesterskapet i 2025.

Det er viktig å hele tiden være til stede her og nå, men samtidig tenke framover på det som kommer langt fram i tid. Det er også utfordrende å sy sammen det internasjonale toppidrettsperspektivet med det lokale og nære, sier hun.   

Bildet viser Bjørn Harald Vik som er transportsjef i Ski-VM 2025.

5 kjappe om vår nye transport og logistikksjef, Bjørn Harald Vik:
Morgen eller kveldsmenneske: Begge deler
Langrenn eller løping: Liker best å gå
Jens Stoltenberg eller Maren Lundby: Maren Lundby
Bok eller tv-serie: Tv-serie
Hytta eller storbyferie: Begge deler

En unik mulighet

Ski-VM trenger rundt 2500 frivillige for å gjennomføre mesterskapet på en effektiv og god måte. I tillegg har VM-organisasjonen som mål å selge 250 000 billetter og åpner for gratis adgang til VM-løypene i marka. Folkefesten fra 1997 skal gjenskapes og det krever god planlegging rundt transport og logistikk. Det har Bjørn Harald Vik ansvar for. Han har bakgrunn som yrkesmilitær og har jobbet med logistikk i hele sitt yrkesaktive liv. Han har også vært aktiv skytter og er i dag president i Norges Skytterforbund.

Når jeg så utlysningen, tenkte jeg med en gang at dette var en utfordring jeg ikke ville gå glipp av, sier Bjørn Harald Vik.  

Det var ikke bare transport og logistikk utfordringen som lokket. Han likte også godt verdiene til ski-VM 2025.

Det er et spennende prosjekt med mange utfordringer, ikke minst på grunn av at ski-VM har et ambisiøst bærekraftmål, sier han.

Truls Torvik er vår nye leder for hospitality. Her avbildet i Munkegata rett ved VM-kontoret

5 kjappe om vår nye leder for hospitality, Truls Torvik:
Morgen eller kveldsmenneske: Morgen
Langrenn eller løping: Løping
Jens Stoltenberg eller Maren Lundby: Jens Stoltenberg
Bok eller tv-serie: Tv-serie
Hytta eller storbyferie: Hytta

Skiløper inn i ledelsen

Firkløveren som nå er ansatt, består også av en ekspert på vertsskap. Truls Torvik har bakgrunn som langrennsløper og har hatt en rekke lederverv i forskjellige arrangement spesielt innenfor langrenn og Olavsfestdagene. Han har også prosjektledererfaring. Torvik vil ha ansvar for at gjestene til ski-VM bor godt og får unike opplevelse under mesterskapet. Han vi også jobbe med VIP-konsepter i Granåsen.

Siden jeg ga meg som aktiv skiløper i 2017, har jeg jobbet aktivt for å få lov til å være med på å arrangere ski-VM i Trondheim. Det er derfor ekstra stas å sitte her i dag, sier Truls Torvik. 

Han gleder seg spesielt til selve mesterskapet, når alt arbeidet er verdt det.

Jeg ser fram til det tidspunktet hvor startskuddet går, ting begynner å rulle og alt det harde arbeidet forhåpentligvis har blitt til noe bra. Det er spennende å legge til rette for engasjementet og folkefesten vi tror dette mesterskapet vil skape, avslutter han.