Nå blir det skifest i Granåsen

Publisert: 08. mars 2023

Av: Ingvil Snøfugl

Barn som har ansiktsmaling som en mus og går på ski. Foto

Barnas Skidag inviterer til VM-fest i Granåsen førstkommende søndag. Det forventes over 3500 barn med ski på beina, flotte skiløyper, hoppskole og ikke minst Bjørnis-show.

Ski-VM blir selvfølgelig med på festen, som skal forberede byen på folkefesten i 2025.

Det blir veldig artig å være med på festen. Jeg gleder meg til å snakke litt om ski-VM, men jeg tror kanskje datteren min gleder seg enda mer. Hun elsker stemningen, maskotene og Bjørnis, sier operativ leder i ski-VM 2025, Kristin Mürer Stemland.

Feirer 30 år med Barnas Skidag

Barnas Skidag ble arrangert for første gang i 1993 som et tiltak for å engasjere, skape skiglede og entusiasme på veien mot ski-VM i 1997. Nå kommer skifesten tilbake til Trøndelag. I 2025 blir det igjen ski-VM i nordiske grener i Granåsen og Barnas Skidag vil være med på å skape like stor entusiasme og iver som i 1997.

Barnas Skidag ble arrangert for første gang i 1993 som et tiltak for å engasjere, skape skiglede og entusiasme på veien mot ski-VM i 1997. Nå kommer skifesten tilbake til Trøndelag. I 2025 blir det igjen ski-VM i nordiske grener i Granåsen og Barnas Skidag vil være med på å skape like stor entusiasme og iver som i 1997.

Målet er å skape god vinterstemning i Granåsen for så mange barn og familier som mulig. Vi feirer 30 årsjubileum i år, så barna kan glede seg til ekstra store medaljer, artige hopp og skileik. I tillegg kommer Bjørnis på besøk og vår populære maskot Knøtte, sier leder for Barnas skidag, Einar Storli.

Han melder om glimrende forhold i Granåsen, med nysnø og noen få minusgrader. Det ligger også an til god stemning med grilling, hoppskole ledet av Trønderhopp, ansiktsmaling, skidans og et flott skileikområde. Ski-VM vil også være til stede med stand, konkurranser og appell fra scenen.

Uten barn og familier, ingen folkefest

Barn og familier er ei veldig viktig målgruppe for oss. Uten dem, blir det ingen folkefest. Vi ønsker å skape VM-fest også på veien til mesterskapet og derfor er vi kjempeglade for arrangement som Barnas Skidag. Slike lavterskel skirenn skaper skiglede og rekruttering til skisporten, noe vi ønsker skal være arven etter mesterskapet, sier VM-sjef, Åge Skinstad.

Barnas Skidag arrangeres i Granåsen fra klokka 9 til 15 søndag 12. mars. Det er begrenset med parkering, så folk oppfordres til å ta buss eller beregne ekstra god tid på logistikk. Det forventes rundt 10 000 besøkende i anlegget.

Barnas Skidag er mye mer enn et skirenn. Dagen starter med en flott flaggborg med løpere fra Byaasen skiklub. Ungdommene bidrar også med skidans og servering på stadion. Vi legger opp til at familiene skal kose seg med skigåing, skileik og underholdning hele dagen. I år ser det ut til å bli kjempefint vær også, så det blir garantert topp stemning, avslutter Storli.