Nå er Trondheim neste mesterskap ut

Publisert: 05. mars 2023

Av: Ingvil Snøfugl

Planica, Slovenia 20230305. 
Daglig leder for ski-VM 2025 i Trondheim, Åge Skinstad, ordfører i Trondheim Rita Ottervik og Siri Darell etterr 50 km langrenn for menn under ski-VM 2023 i Planica, Slovenia.
Foto: Heiko Junge / NTB

Om 723 dager braker det løs. Da blir det folkefest, jubel og minner for livet i forbindelse med tidenes mest bærekraftige ski-VM.

Under avslutningsseremonien i Planica mottok ordfører Rita Ottervik FIS-flagget, som et symbol på at Trondheim er neste arrangør av ski-VM i nordiske grener.

Nå er det vår tur. Nå er det bare å kjøre på. For vi skal skape en fantastisk folkefest og så skal vi få med oss barn og unge til å ta del i dette store mesterskapet. Ikke bare i 2025, men også på veien mot VM. Det vil skje mye i tiden framover, sier ordfører i Trondheim kommune, Rita Ottervik.

Her mottar Rita Ottervik FIS-flagget fra presidenten i det slovenske skiforbundet, Enzo Smrekar. Foto: Skiforbundet

Her mottar Rita Ottervik FIS-flagget fra presidenten i det slovenske skiforbundet, Enzo Smrekar. Foto: Skiforbundet

Stolt over den lange reisen

Hun har vært med på hele reisen fra 2012 og frem til i dag, hvor hun står med FIS-flagget i hånden. Et flagg hun mottok fra presidenten i det slovenske skiforbundet, Enzo Smrekar.

Det er en stor ære å få være med på dette. Jeg er veldig stolt over den lange reisen jeg har fått tatt del i, sier ordføreren.

– Hvilken rolle skal du ha under ski-VM?

Det får vi se. Jeg kan i alle fall ikke gå på ski, men jeg kan være både parkeringsvakt og mye annet. Det hadde vært artig å være ordfører også, men det blir det ikke. Jeg stiller ikke til gjenvalg.

Skal selge 250 000 billetter

Også VM-sjef Åge Skinstad smilte bredt under seremonien på langrenns-stadion, rett etter at Pål Golberg overrasket alle, inkludert seg selv, da han spurtslo Johannes Høsflot Klæbo på femmila.

Jeg gleder meg veldig. Målet er å skape tidenes mest bærekraftige ski-VM i 2025. Vi skal også selge 250 000 billetter og lage en skikkelig folkefest, sier Skinstad.

For å lykkes med dette, forteller VM-sjefen at han ser for seg egne publikumsområder for familier, gratis adgang til marka og flotte tribuner rundt stadion. Trondheim kommune har allerede flyttet vinterferien ei uke, slik at barna kan ta del i skifesten.  

Veldig lærerikt i Planica

Målet er at alle som vil, skal få ta del i folkefesten. På veien mot VM skal vi sørge for å engasjere både bedrifter og folk, slik at vi etterlater oss en arv som gjør at skisporten er mer populær både i Norge og i utlandet etter at VM er over i 2025, sier han engasjert.

Mens Skinstad har vært til stede under ski-VM i Planica over to uker, har ordføreren opplevd mesterskapet over tre dager.

Det har vært veldig lærerikt. Folkene her har vært veldig imøtekommende og delt sine erfaringer. Og så har vi møtt utrolig mange nordmenn, som har kommet med forespørsler og ideer til hvordan vi kan ha det i Trondheim når det blir vår tur. Det er nyttig og motiverende, avslutter ordfører, Rita Ottervik.