Slik blir prøve-VM i desember

Publisert: 08. mai 2023

Av: Ingvil Snøfugl

Norway's Anne Kjersti Kalvaa celebrates her second place in the Women 30 km Mass Start Classic competition at the Nordic World Championships in Planica, Slovenia, Saturday, March 4, 2023. (AP Photo/Matthias Schrader)

Programmet for prøve-VM i langrenn er klart. Det blir sprint, skiathlon og 10 kilometer i Granåsen, et program Kristin Mürer Stemland er godt fornøyd med.

– Programmet for verdenscuphelga i Granåsen er veldig bra. Dette er øvelser som også gjennomføres under ski-VM, og dermed får vi den treningen vi trenger. Jeg vil tro det er attraktivt for utøverne å gå VM-øvelser i Granåsen også. Vi gleder oss til å få verdenseliten på besøk i VM-anlegget, sier Kristin Mürer Stemland, operativ leder og sportssjef i ski-VM 2025.

Operativ leder og sportssjef i ski-VM 2025, Kristin Mürer Stemland.

Operativ leder og sportssjef i ski-VM 2025, Kristin Mürer Stemland er fornøyd med programmet for verdenscupen i Granåsen i desember.

– Veldig bra for oss

Programmet blir sprint skøyting fredag, 20 kilometer skiathlon lørdag og individuell 10 kilometer klassisk søndag i perioden 15. til 17. desember. Dette ble besluttet under kalenderkonferansen i Dubrovnik på fredag.

– Dette blir veldig bra for oss. Det ble vedtatt en krevende terminliste for vinteren, men vi fikk våre ønsker oppfylt for World Cup-helga i Granåsen. Med dette programmet får flere av våre stille på startstreken, sier Ulf Morten Aune, norsk medlem i verdenscupkomiteen i FIS.

Ønsker masse folk langs løypa

Stemland og hennes sportsorganisasjon vil jobbe hardt frem mot desember for å legge til rette for et mest mulig perfekt sportsarrangement. Hun har også ambisjoner utover det rent sportslige.

– Vi trenger å øve oss på folkefesten også. Det er et stort mål for oss å få en del folk i Granåsen under prøve-VM. Det er viktig for utøverne og viktig for oss. Det vil skape engasjement på veien mot ski-VM, smiler hun.