Slik blir VM i Trondheim

Publisert: 25. mai 2023

Av: Ingvil Snøfugl

1685018671613

Nå er VM-programmet for ski-VM 2025 vedtatt av Det internasjonale skiforbundet (FIS). Skipresident Tove Moe Dyrhaug kaller programmet det mest spennende og innholdsrike noensinne.

Det foreslåtte VM programmet ble endelig godkjent av FIS-styret i går. Det inkluderer en paraøvelse (sprint langrenn) og en ny øvelse for kombinert for kvinner. I tillegg ble mixteam-konkurransen i hopp flyttet fra normal til stor bakke. Skiforbundet tok en prat med styremedlem i FIS Erik Røste i går kveld. Han var strålende fornøyd med beslutningen.

– Med en ny øvelse i tillegg til de to som allerede er på programmet, fortsetter den gode utviklingen i kombinert for kvinner. Inkludering av en paraøvelse i VM i 2025, viser inkludering i praksis som et første steg, sier Røste.

Bilde av Kristin Mürer Stemland, som er operativ leder i Ski-VM 2025

Sportssjef og operativ leder i Ski-VM 2025 Kristin Mürer Stemland er lettet og glad over at VM-programmet nå er godkjent av FIS. VM-organisasjonen fikk gjennomslag for alle sine ønsker, som blant annet inkluderer en paraøvelse og en ekstra øvelse for kombinertkvinnene.


Det er mange som smilte bredt i går kveld. Skiforbundet og VM-selskapet med sportssjef Kristin Mürer Stemland i spissen, har lenge jobbet for å gjøre VM-programmet så spennende og inkluderende som mulig. Nå har de lykkes.

– Mange har jobbet målrettet i lang tid for å få disse nye øvelsene i VM i Trondheim. Dette bidrar til at mesterskapet blir det mest innholdsrike og spennende noen gang i VM, sier skipresident, Tove Moe Dyrhaug.

Det er flere aspekt med VM-programmet som er nytt og spennende. På styremøtet i Zürich bestemte FIS at distansene skal være de samme for kvinner og menn også i verdensmesterskap. Det betyr at VM-distansene i langrenn blir som følger: 10 kilometer, 20 kilometer og 50 kilometer, fellesstart med skibytte 10 + 10 kilometer, samt stafetter over 4 x 7,5 kilometer, sprint og lagsprint.

Les hele programmet her

–  Vi er rett og slett strålende fornøyde med å få gjennomslag for alle våre ønsker i VM-programmet, sier sportssjef, Kristin Mürer Stemland, før hun utdyper:

– Det blir et svært innholdsrikt program, som vil by publikum på mange fantastiske idrettsøyeblikk. Det blir også et krevende og spennende program for utøverne. Når vi i tillegg får inn para i programmet og like premiepenger for kvinner og menn, tar vi viktige steg både når det gjelder inkludering og likestilling, sier Stemland.  

For ytterligere spørsmål, er det bare å ta kontakt med Kristin Mürer Stemland i VM-organisasjonen: 930 34 542 eller på epost: kristin.m.stemland@trondheim2025.no