Verdensstjerne går rulleskirenn for første gang

Publisert: 16. august 2023

Av: Ingvil Snøfugl

Bildet viser fire jenter som går på rulleski.

Rosie Brennan er en av verdens beste langrennsløpere. Hun kom likevel helt fra USA for å trene med de norske landslagsjentene og for å delta på rulleskirenn for første gang.

Toppidrettsveka braker løs i dag med 54 kilometer på Hitra, hvor den amerikanske langrennsløperen deltar for første gang. Hun ser fram til å møte toppløpere som Anne Kjersti Kalvå, Astrid Øyre Slind og Maja Dahlqvist til duell.

– Dette blir mitt første rulleskirenn. Vi har ikke rulleskirenn i USA. Jeg er veldig spent. Jeg skal gå langløpet. Det er greit å øve seg på å gå 50 kilometer. Jeg håper å bli mer komfortabel med den distansen, sier Rosie Brannan.

Ski-VM 2025 møtte verdensstjernen på Scandic Lerkendal i Trondheim. Hun har nettopp deltatt på en treningssamling med det norske landslaget.

Rosie Brennan møtte Ski-VM 2025 til intervju like før Toppidrettsveka brakte løs. Hun gledet seg veldig til å gå sitt første rulleskirenn og til å delta på Ski-VM i Trondheim. Der håper hun å ta sin første VM-medalje.

Trente i VM-løypene

– Det er veldig deilig å gjøre noe nytt. Jeg har vært med i gamet lenge og har gjort det samme år etter år, så det er fint å gjøre noe som utfordrer meg og gir meg inspirasjon. Det har vært veldig artig, sier Brennan.

– Trener de norske jentene veldig annerledes enn deg?

– Nei, de trener ganske likt som meg, men det er noen små forskjeller. Det er artig å dele tanker og erfaringer rundt trening.

– Hva gjør de annerledes?

– I går gikk vi 6 x 6 minutter intervalldrag. Det har jeg aldri gjort før. Vi bruker vanligvis å kjøre litt kortere drag. Det var kult å prøve noe nytt og prøve å henge på mange raske jenter, smiler hun.

Hun har også benyttet anledningen til å trene i VM-løypene i Granåsen.

– Jeg liker bakkene veldig godt. Nedoverbakkene er litt tekniske for meg, men desto mer nyttig å være her og teste løypene litt, sier hun.

Rosie Brennan ble veldig inspirert av å delta på en treningssamling med de norske landslagsjentene. Her før en langtur rundt Jonsvatnet.

Målet er medalje

Rosie Brennan ble nummer fire i verdenscupen sammenlagt sist vinter, kun slått av Kerttu Niskanen, lagvenningen Jessie Diggins og Tiril Udnes Weng. Nå ser hun mot ski-VM i Trondheim og håper å ta steget opp på pallen.

– Målet er medalje under ski-VM i Trondheim. Nå har jeg halvannet år på å bygge meg opp til mesterskapet og bli enda litt bedre. Det ser jeg fram til, sier hun.

– Du har ikke tatt noen VM-medaljer tidligere?

– Nei, jeg liker å være på 4.-, 5.- og 6. plass, så kanskje Trondheim kan bli plassen hvor jeg kommer på 1., 2. eller 3., sier hun og ler.

Under treningssamlingen med de norske langrennsjentene har hun trent både hurtighet og intervaller i VM-løypene. Hun har også gått langtur rundt Jonsvatnet og terpet teknikk.

– Hva er planen for å lykkes med å ta medalje i Trondheim?

– En del av strategien er å dra til Norge og bli utfordret litt. Vi har ikke rulleskiløyper i USA, så slik sett er det veldig bra å være her og få øvd en del på teknikk. Jeg øver også på å holde farten bedre over toppen på bakkene. Det har vært veldig fint å øve i VM-løypene, trene med jenter som er veldig gode teknisk og prøve å lære av dem, sier hun.

Drar videre til Sverige

Hun deltar kun på ett løp under Toppidrettsveka. Deretter går turen til Torsby i Sverige, og en ti dagers treningssamling med det amerikanske landslaget. Men hun lover å komme tilbake til Trondheim ganske snart. Det blir allerede i forbindelse med verdenscupen i Granåsen 15.-17. desember.

– Trives du i Norge?

– Det er veldig fint. Jeg er fra Alaska, så været og klimaet er veldig likt det jeg er vant med hjemmefra. Men det er alltid artig og inspirerende å oppleve nye plasser og ikke minst å trene med jentene. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk lov til å delta på treningssamlingen med det norske landslaget, avslutter hun.