DRIVE Norge blir SPOR-partner

Publisert: 04. september 2023

Av: Ingvil Snøfugl

Bildet viser Lars Tore Finnanger fra den ideelle organisasjonen Drive og Spor-sjef Patrik Jemteborn. Drive er blitt partner i Spor og ønsker å bidra til at Ski-VM 2025 blir en suksess.

‍DRIVE Norge har over mange år bygd seg opp til å bli en stor organisasjon med rundt 120 del- og heltidsansatte over hele landet. Nå blir de partner i Ski-VM sitt bedriftsnettverk SPOR.

Den sosiale entreprenøren og ideelle organisasjonen ser fram til å samarbeide med trøndersk næringsliv for å lage tidenes folkefest i 2025.

– Det er stort for oss å kunne være med, når vi først får et slikt arrangement til Trøndelag. Vi håper å bidra med aktivitet på veien mot Ski-VM i 2025, sier partneransvarlig i DRIVE Norge, Lars-Tore Finnanger.

Hjelper 6600 barn og unge

I 2022 hadde DRIVE over 6600 barn og unge i ett eller flere av sine programmer over hele landet, et tall som er ventet å stige i årene fremover.

– DRIVE har som mål å skape tryggere lokalsamfunn gjennom å gi positiv drive og inspirasjon til barn og unge som trenger det mest. Det er også viktig for oss å være et støttehjul for å få uorganiserte ungdommer inn i organisert aktivitet på sikt, sier daglig leder i DRIVE Norge, Jeanette Sørmoen-Børseth.

VM-selskapet har som ambisjon å bli tidenes mest bærekraftige ski-VM. En viktig del av dette arbeidet er sosial bærekraft.

To organisasjoner med store ambisjoner

– Det DRIVE gjør for barn og unge i Norge er forbilledlig og engasjerende for oss i Ski-VM. Vi er to organisasjoner med store ambisjoner om inkludering og sosial bærekraft. Tenk hvilke muligheter vi kan skape sammen, sier Ola Rønning, bærekraftsansvarlig i Ski-VM 2025.

Organisasjonen ble grunnlagt av tidligere europamester i rallycross, Knut Ove Børseth i 2011 og har i løpet av de siste årene jobbet målrettet for å sikre seg god dokumentasjon på arbeidet som gjøres.

­– Vi har alltid visst at de ungdommene vi jobber med kommer seg gjennom med gode resultater. I februar 2023 fikk vi en fyldig forskningsrapport fra SINTEF, som blant annet viser at deltakelse i DRIVE er et vendepunkt i ungdommenes liv, sier Sørmoen-Børseth.