– Vi vil fremme folkehelse og skape folkefest under ski-VM

Publisert: 24. september 2023

Av: Ingvil Snøfugl

På bildet ser du VM-sjef Åge Skinstad og konsernsjef i Sparebank 1 SMN Jan Frode Janson. De er blide etter å ha inngått en samarbeidsavtale.

SpareBank 1 SMN blir en av hovedsamarbeidspartnerne til VM på ski i Trondheim i 2025 og legger samtidig en historisk stor sum på bordet i lanseringen av et eget folkehelseprosjekt. Midlene har banken klare planer for: – Sammen skal vi fremme folkehelse og skape folkefest i anledning VM på ski i 2025, sier konsernsjef i SpareBank 1 SMN, Jan-Frode Janson.

 

Regionens største bank går inn som en av hovedsamarbeidspartnerne av det kommende skimesterskapet i Trondheim i 2025 og lanserer samtidig et eget folkehelseprosjekt med en ramme på inntil 100 millioner kroner. Konsernsjefen i SpareBank 1 SMN legger vekt på felles engasjement for folkehelse og utenforskap som viktige årsaker til samarbeidet med VM-organisasjonen, og etableringen av folkehelseprosjektet.

– Vi deler både verdier og de samme ambisjonene for arrangementet og regionen som VM-organisasjonen. Vi er opptatt av at ski-VM i 2025 blir et åpent og inkluderende arrangement, slik at det blir en folkefest for hele regionen. Å samtidig benytte anledningen til å fremme folkehelse i regionen er et annet viktig poeng, sier Janson.

I tillegg til å skape en folkefest for hele regionen, vil banken og VM-organisasjonen sammen med frivilligheten nemlig gjennomføre et samlet løft for å fremme folkehelse i Midt-Norge.

– Vi ser en økende trend for inaktivitet i befolkningen, og er bekymret for de negative konsekvensene det har for samfunnet. Oppkjøringen mot VM på ski i 2025 er en perfekt anledning til å engasjere folk flest til å bli mer fysisk aktiv. Med et folkehelseprosjekt kalt Hjertebank vil vi motivere både liten og stor til å bli mer aktiv og komme seg opp av sofaen. All forskning viser at det er positivt både for fysisk og mental helse, sier Janson.

VM-sjef Åge Skinstad er svært fornøyd med å ha fått SpareBank 1 SMN som en av hovedsamarbeidspartnerne frem mot det store arrangementet i 2025 og at de samtidig engasjerer seg i folkehelse.

– Jeg er veldig glad for at SpareBank 1 SMN går inn som en av våre mest sentrale partnere. Hjertebank er et initiativ som støtter godt opp under vårt eget folkehelseprosjekt, AktiVM. De er en viktig samfunnsaktør i Midt-Norge. Det var derfor tidlig et ønske fra vår side om å få dem med på laget i planleggingen av mesterskapet, sier Skinstad.

VM-sjefen mener vi har et historisk ski-VM foran oss.

– VM i Trondheim blir den største idrettsfesten i Norge på 15 år. Det blir også det første internasjonale vintermesterskapet som har like distanser og like premiepenger for kvinner og menn – og som har en paraøvelse som en del av mesterskapet, sier Skinstad.

Ifølge konsernsjef i SpareBank 1 SMN, Jan-Frode Janson, er det nettopp tiltak som dette som gjør at banken ønsket å være med som hovedsamarbeidspartner.

– En samarbeidsavtale som dette er mer enn et økonomisk bidrag for oss i SpareBank 1 SMN. Gjennom 200 år har vi vært med regionen vår i opp- og nedturer, og vært med på å bygge opp Midt-Norge til en attraktiv region for både folk og bedrifter. Når vi kan samarbeide med frivilligheten og ildsjeler i alle lokalsamfunn for å få det til, er det en perfekt match for oss. Majoriteten av de 100 millionene vi nå legger på bordet vil komme frivilligheten i Midt-Norge til gode og fremme folkehelse for alle i regionen, sier Janson.

Og ifølge VM-sjefen hadde ikke de bærekraftige tiltakene knyttet til likestilling og inkludering vært mulig uten støtten fra samarbeidspartnerne.

– At våre samarbeidspartnere slik som SpareBank 1 SMN er opptatt av bærekraft og likestilling, mangfold og inkludering, bidrar tungt til at vi får gjennomført tiltak og øvelser som fremmer dette, sier Skinstad.

Ski-VM 2025 og SpareBank 1 SMN har nå signert en intensjonsavtale, og vil ferdigforhandle avtalen i løpet av den nærmeste måneden. Det vil bli iverksatt en rekke aktiviteter utover høsten, i tillegg til utlysning av støtteordninger til frivilligheten for å fremme folkehelse.

Spørsmål? Ta kontakt med:

Åge Skinstad, VM-sjef for Ski-VM 2025, tlf. 480 58 057

Rolf Jarle Brøske, konserndirektør Kommunikasjon og merkevare i SpareBank 1 SMN, tlf. 911 12 475