Første hopprenn i Granåsen: – Gleder meg enda mer til VM

Publisert: 17. oktober 2023

Av: Ingvil Snøfugl

Ida Marie Hagen vant det ene norgescuprennet i Granåsen. Til venstre Hanna Midtsundstad og til høyre Marte Leinan Lund.

Ida Marie Hagen gleder seg enda mer til å delta i Ski-VM etter helgas norgescuprenn – historiens første hopprenn i det nye VM-anlegget.

Kombinertlandslagets Jørgen Graabak og Ida Marie Hagen vant hvert sitt norgescuprenn i nye Granåsen. Hagen hadde det lengste kvinnehoppet på 100 meter.

– Det var utrolig moro å hoppe i VM-bakken. Nå gleder jeg meg enda mer til VM i Trondheim 2025, sier Ida Marie Hagen.

Magnus Krog (tv) og Hroar Stjernen er rennledere for kombinert og hopp under Ski-VM 2025. I helga var Krog rennleder for norgescup i Granåsen – det første hopprennet i de nye VM-bakkene noen sinne.

Utfordrende forhold

Rennleder for VM og for helgens norgescuprenn, Magnus Krog, var fornøyd etter norgescupkonkurransene i Granåsen lørdag og søndag sist helg.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Vi fikk virkelig prøvd oss. Det var ganske fint vær på lørdag og alt gikk fint. På søndag var det både regn, sludd og mye vind. Da fikk vi virkelig testet mannskapet, sier Magnus Krog.

Han forteller at de måtte flytte hopprennet fra storbakken til normalbakken på søndag på grunn av vinden. Dermed fikk de ikke testet storbakken sist helg. Det de derimot fikk testet var samarbeidet, beslutningsevnen og stressmestringen.

– Søndag ble den ultimate stresstesten. Det ble en del diskusjoner og avgjørelser som måtte tas, men det gikk fint. Nå er vi klar til COC i januar. Det gleder jeg meg til, sier den tidligere OL-mesteren i kombinert.

Jørgen Graabak vant det ene norgescuprennet i Granåsen i helga. Aleksander Skoglund (t.v.), Andreas Skoglund (t.h.), Espen Bjørnstad og Per Einar Skjæret Strømhaug.

Viktig for rekrutteringen

Sportssjef for kombinert, Ivar Stuan, er veldig godt fornøyd med at kombinerteliten nå er i gang med å trene og konkurrere i nye Granåsen.

– Dette er kjempebra for oss. Nå er vi i gang i VM-anlegget. Det er sikkert alltid utfordringer med et nytt anlegg, men dette blir kjempebra med tanke på rekruttering og ikke minst Granåsen Skiteam. Nå kan vinteren bare komme. Det blir viktig å få testet anlegget under trening og i flere renn fremover, sier Stuan.

Roser Krog i ny rolle

Han roser tidligere landslagsutøver Magnus Krog i sin nye rennlederrolle.

– Magnus er et skoleeksempel som går rett inn i rollen som rennleder etter sin elitesatsing, og får mye skryt i miljøet. Han får også solid bistand, og jobber blant annet tett med norgescupkoordinator Per Tommy Enger under helgas arrangement. Per Tommy arrangerer mange renn gjennom sesongen, og Magnus har gode muligheter til å ta med seg mye fin lærdom frem mot VM i Trondheim i 2025. Jeg er helt sikker på at kombinertøvelsene under VM blir meget bra med Magnus i denne rollen, sier Stuan.