Fullsatt Granåsen under prøve-VM

Publisert: 15. desember 2023

Av: Ingvil Snøfugl

Det var god stemning og fulle tribuner under verdenscupen i langrenn i desember. Orkdal Sparebank og flere andre bedrifter gleder seg til VM i 2025. Foto: FotoKnoff-Amanda-Sotberg

Over 3000 publikummere møtte opp på VM-stadion i Granåsen for å få med seg åpningen av prøve-VM i Trondheim. Skistjernen Johannes Høsflot Klæbo mener dette lover godt for VM i 2025.

– Det er stas at så mange tar turen og heier oss fram, selv om det snødde bra. Det er alltid artig å gå skirenn i Trondheim. Når så mange møter opp helga før jul i dette været, lover det godt for VM, sier Johannes Høsflot Klæbo.

VM-arrangøren var spent på publikumsoppmøtet, da rennene ble berammet rett før jul og værvarselet var usikkert. Også lørdagens øvelser nærmer seg utsolgt.

– Dette er akkurat det vi hadde håpet på: folkefest og yrende liv på stadion, sier Åge Skinstad, sjef for Ski-VM Trondheim 2025.

VM-sjefen er svært tilfreds med det han har opplev og erfart så langt under sprintkonkurransene i Granåsen fredag. Prøve-VM er en viktig test av både det sportslige og rammen rundt et stort arrangement. Over 500 frivillige var i sving i Granåsen og utøvere fra 27 ulike land deltok.

– Åpningsdagen har gått over alle forventinger. Det er VM-stemning på tribunen, logistikken fungerer, og publikum er glade og fornøyde. I morgen har vi allerede solgt 2500 av 3000 billetter på hovedtribunen, og vi har plass til flere på søndag. Det er også mulig å stå langs løypene ute i marka helt gratis. Vi håper på masse liv resten av helga, sier Skinstad.

Lørdag og søndag åpner dørene klokken 09.30. På programmet står skiathlon på lørdag og 10 kilometer klassisk individuellstart på søndag.

 

For mer informasjon, kontakt:

Åge Skinstad, 480 58 057