VM-fest på Beito

Publisert: 25. januar 2024

Av: Ingvil Snøfugl

Ridderuka 5

Barnas mini-VM og Barnas Ridderrenn slo seg i år sammen og skapte VM-stemning på Beitostølen.

– Det var speaker, flagg, masse publikum og skikkelig fine skiforhold. Vi fokuserte masse på VM, men det var først da maskoten Snedi dukket opp at det virkelig gikk opp for ungene at det snart er VM i Norge, sier arrangementsleder for Barnas Ridderrenn, Per Enok Baksjøberget.

Barnas mini-VM er en omreisende skikarusell som bidrar til å skape gode skiopplevelser for barn rundt om i Norge. Barneskirennet arrangeres også for å skape engasjement og stemning på veien til ski-VM i Trondheim i 2025.

150 barn deltok

Hele 150 barn deltok på rennet på Beitostølen, og minst like mange stod rundt løypa og heiet.

– Det var veldig artig å arrangere sammen med Barnas Ridderrenn. Løypene ble tilrettelagt for barn med funksjonsnedsettelser og alle opplevde mestring og skiglede. Dette var rett og slett en kjempefin opplevelse. Vi ser også at VM-maskoten virkelig skaper stemning og det er gøy, smiler Live Spilker, prosjektleder for Barnas mini-VM.

Ridderuka er verdens største årlige vintersportsuke for syns- og bevegelseshemmede. Barna som deltar bor sammen med og blir fulgt opp av studenter, som tar de med på ulike vintersportsaktiviteter gjennom hele uka. Uka har de siste 42 årene blitt avsluttet med Barnas Ridderrenn. I år ble det et ekstra renn på kjøpet.

Les mer om Ridderuka

Forsmak på VM-stemning

– Dette ble en skikkelig forsmak på VM-stemning, sier Spilker, som gjerne kommer tilbake like før VM braker løs i 2025.

Det er en tanke også Ridderrenn-gjengen synes er veldig fin.

Les mer om Barnas mini-VM

– Det hadde vært artig og gjentatt suksessen neste år. Da er det like før VM og vi kan gjøre enda mer ut av akkurat det. Målet er å skape skiopplevelser for barna og samtidig sette fokus på aktivitet for barn med funksjonsnedsettelser, sier Baksjøberget.

Ski-VM 2025 har også paraidrett i fokus. Under VM i Trondheim blir paralangrenn for første gang i historien inkludert i ski-VM i nordiske grener. Sprint er lagt inn i VM-programmet, men ambisjonen på sikt er mer omfattende.

– Vi håper at dette er starten på en full inkludering av paraidretten og visjonen om en idrett for alle, sier VM-sjef, Åge Skinstad.