«Vi føler vi er en del av VM»

Publisert: 04. mars 2024

Av: Ingvil Snøfugl

VM-uka og kos med Snedi

Snedi tok VM-uka med storm og skapte et unikt engasjement for mesterskapet i Trondheim. Barna tegnet Snedi, dansa med Snedi og klemte på vår populære VM-maskot.

Over tre dager satte alle skoler og barnehager i Trondheim kommune fokus på ski-VM, som braker løs om akkurat ett år. 33 000 barn og unge var invitert med på VM-fest og drømmen gikk i oppfyllelse.

– Vi er veldig stolte over engasjementet VM-uka skapte blant barn og unge. Det er ingen tvil om at VM-uka og Snedi bygger eierskap til mesterskapet. Nå håper vi mange barnefamilier ønsker å bli med på folkefesten, sier VM-sjef Åge Skinstad.

Barna på Dalgård skole danset maskotdansen med og uten ski på Nilsbyen skistadion under VM-uka. Den store helten var selvsagt VM-maskoten Snedi.

350 barn danset maskotdans

Snedi besøkte 12 barnehager og skoler i løpet av VM-uka. Et av høydepunktene var å få danse maskotdansen i skolegården på Stavset skole sammen med 350 elever. På formiddagen hadde elevene fått hjelp av lærere fra Kulturskolen til å lære seg dansen. Rektor Per Anders Moen smilte bredt og danset med.

– Det er veldig fornøyelig å gå rundt å se alle barna, som gleder seg til VM og som har lært mye om VM i 97 og VM-et som kommer. Det er mye fint som skjer og det liker vi godt, sier Moen.

– Og i dag ble det dans i skolegården?

– Ja, i dag har vi hatt kulturdag og da har vi danset både VM sveiva fra 97 og maskotdansen for 25. Det har vært kjempeartig, smiler han.

– Så det ble litt VM-stemning?

– Ja, det må jeg si. På Stavset er det veldig god VM-stemning.

Barna får eierskap til mesterskapet

Snedi opplevde kanskje sitt mest populære øyeblikk da hen møtte Dalgård skole på Nilsbyen skistadion. Skolen hadde aktivitetsdag og Snedi ble nærmest overfalt av flere titalls ivrige fans. Det ble klemming, leik og dans i en god miks – akkurat slik prosjektlederen for VM-uka hadde håpet på.

– VM-uka overgikk mine forventninger. Vi møtte glade barn og ungdommer over hele byen, og ikke minst stolte ansatte – som alle syntes dette var veldig artig. Det er kanskje det viktigste med VM-uka. Det skal være artig og så skal de samtidig lære litt om VM på ski og Norges stolte VM-historie. Det lykkes vi godt med og det gjør meg litt stolt, sier Ingvil Snøfugl, som jobber som PR- og medieansvarlig i VM-selskapet.

En av de ansatte på Munkvold barnehage oppsummerte VM-uka meget godt.

– Vi føler at vi er en del av VM. Dette har vært utrolig gøy, sa Julie Bugge-Roksvaag.