Equinor blir VM-sponsor

Publisert: 25. april 2024

Av: Ingvil Snøfugl

Equinor og Ski-VM 2025

Energiselskapet ønsker å støtte tiårets største folkefest i Norge gjennom å bli offisiell sponsor til Ski-VM Trondheim 2025.

– Vi ønsker med deltagelsen i ski-VM å være en god lokal partner som bidrar til å utvikle det som skal være tidenes trønderske folkefest, en fest der man bygger på det regionen allerede er best på, nemlig inkludering og innovasjon. Equinor er en betydelig arbeidsgiver i Midt-Norge og vi ønsker at våre ansatte kan være med under Ski-VM slik at vi kan vise oss fram med teknologi og kompetanse som vil bidra i energiomstillingen, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor.

VM-organisasjonen har tidligere inngått samarbeidsavtaler med store nasjonale- og regionale aktører som Coop og SpareBank 1 SMN, som vil bidra til tidenes mest bærekraftige VM i nordiske grener og en uforglemmelig folkefest.

Equinor jobber aktivt for å redusere utslipp fra egen produksjon og utvikle løsninger for offshore vind, solenergi og lagring av Co2 under havbunnen. Totalt investerte Equinor hele 28 milliarder kroner i fornybar energi og lavkarbonløsninger i 2023, og har som mål å bli klimanøytrale innen 2050.

Andreas Jagtøyen, (tv) plassjef Rotvoll for Equinor, Erling Meyer, plassjef Stjørdal for Equinor, Sverre Kojedal, informasjonssjef i Equinor, og Haakon Jensen, markedssjef Ski-VM 2025, informerte media om sponsoravtalen med Equinor på Equinor forskningssenter på Rotvoll torsdag 25. april. Alle foto: Ski-VM 2025

VM-sjef Åge Skinstad er svært fornøyd med å få Equinor med på laget og ser fram til samarbeidet.

– Equinor har samarbeidet og løftet skiidretten over 12 år. De er en sentral drivkraft i det grønne skiftet, som bruker betydelige summer på fornybar energi. Dette passer godt med våre verdier om å være fremtidsrettet og handlekraftig, sier Åge Skinstad.

Åge Skinstad ble nødt til å delta på pressetreffet digitalt, da han satt flyfast på Østlandet. Foto: Ski-VM 2025

Åge Skinstad ble nødt til å delta på pressetreffet digitalt, da han satt flyfast på Østlandet. Foto: Ski-VM 2025

I avtalen som nå er inngått inngår også et prosjekt hvor partene i felleskap med NTNU skal se på mulighetene for å utvikle nye og innovative løsninger for Ski-VM 2025 og skisporten.

– Vi ønsker å skape varige verdier for skisporten og samfunnet. Målet er at studentene kommer i gang med prosjektet allerede i sommer, sier VM-sjefen.

Equinor har rundt 2000 ansatte i regionen, som de håper tar del i folkefesten over 12 dager i februar-mars 2025.

–Vi gleder oss til ski-VM og til å bidra til at dette blir den folkefesten Trondheim og Trøndelag fortjener, avslutter Thea Moen i Equinor.