Hekta på VM-løypa

Publisert: 24. mai 2024

Av: Ingvil Snøfugl

VM-løypa Monica

Monica Rimolsrønning går tur i VM-løypene hver eneste dag. De vakre turene rundt om i Trøndelag har også fått fart på konkurranseinstinktet.

– Det er så artig å gå tur og se nye plasser. VM-løypene er helt topp, sier Monica Rimolsrønning, som bor på Melhus med mann, to hunder og en enorm entusiasme for turer i skog og mark.

AktiVM er Ski-VM 2025 sitt folkehelseprosjekt, som har som mål å engasjere og inkludere hele befolkningen frem mot VM gjennom fysisk- og sosial aktivitet. En av hovedsatsningene til AktiVM er VM-løypene rundt om i Trøndelag.

Hver kommune får sin VM-løype, og enkelte kommuner velger å opprette flere fordi de har så mange plasser de er så stolte av og vil vise fram. I dag er 31 VM-løyper merket og tatt i bruk, og om kom kort tid kommer det flere. Monica Rimolsrønning har gått VM-løypene 90 ganger siden slutten av februar og 11 ulike løyper.

Monica Rimolsrønning og Hilde Martinsen tok turen til Hovin for å gå VM-løypa. Monica går tur i VM-løypene hver dag og elsker de vakre turene. Alle foto: Ski-VM 2025

–Hva er favorittløypa?

– Det er på Oppdal og løypa Våttåhaugan – en knallfin tur. Her på Hovin er det også veldig fint, og så har vi Kregneskjølen, som er hjemmefavoritten, smiler Monica.

Tidligere denne uka møtte prosjektleder for AktiVM, Hilde Martinsen, turentusiasten på Hovin for å gå VM-løypa og samtidig slå av en prat. Løypa starter på parkeringen ved Bygdatunet og går videre oppover marka i vakker, kupert terreng med utsikt, kulturminner og benker for å sitte ned på. Les mer om VM-løypene her: Bli med på tur med AktiVM (trimpoeng.no)

Prosjektlederen følger med på trimpoengene folk registrerer når de går VM-løypene og oppdaget raskt at Melhus hadde en svært ivrig turgåer.

– Vi oppdaget Monica fordi vi så at hun hadde gått mange løyper på kort tid. Det er dette engasjementet vi ønsker oss rundt omkring. Vi håper mange blir kjent med VM-løyper også utenfor sin hjemkommune, smiler hun.

 

VM-løypene byr på fine opplevelser i vakker natur. Det er per dags dato opprettet og merket 31 VM-løyper rundt om i Trøndelag.

Melhusbyggen synes det er stas å bli kontaktet og satt pris på, og innrømmer at trimpoengene har satt fart på konkurranseinstinktet.

– Jeg kan ikke la noen ta igjen meg når jeg har kommet så langt. Nå må jeg bare fortsette. Jeg tenkte jeg skulle slutte på 100 trimpoeng, men det kommer jeg ikke til å gjøre nå, sier Monica.

Hun roser tiltaket med å opprette VM-løyper i alle kommuner i Trøndelag.

– Det er et kjempebra tiltak. Jeg blir så ivrig til å se nye plasser. Det er virkelig artig å være med på, avslutter hun.

AktiVM kommer til å dra i gang en kommunekamp, hvor kommunene kan konkurrere seg imellom.

– Vi gleder oss veldig til at kommunene skal begynne å konkurrere. Det vil skape masse engasjement og glede, håper vi, sier Martinsen.