Første VM-løyper utenfor Trøndelag

Publisert: 02. juli 2024

Av: Ingvil Snøfugl

Viljar og ordfører

Beitostølen har fått to nye VM-løyper og begge er tilrettelagt for alle.

Beitostølen Helsesportsenter roser folkehelseprosjektet AktiVM og ikke minst jobbingen med å inkludere para i mesterskapet.

– Vi er veldig glade for at Åge og VM-organisasjonen har stått på barrikadene og fått inn en paraøvelse under VM. Jeg vet at det har vært hard jobbing over lengre tid for å lykkes, sier Viljar Aasan, fagsjef hjelpemidler på Beitostølen helsesportsenter.

Miljøet rundt Beitostølen Helsesportsenter initierte Early Birds for ett år siden og følger nå opp med to VM-løyper i området. Den ene er 1,5 kilometer lang og er laget for pasienter og brukere på Helsesportsenteret. Den andre er for turister og hyttefolk på Garli. Begge løypene er lett tilgjengelig for alle og er de første VM-løypene merket og klare til bruk utenfor Trøndelag.

– Det er litt kult. Aktivitet og deltagelse for alle er noe av det viktigste vi bidrar med. Når VM-selskapet initierer AktiVM, ønsker vi å vise at det er for absolutt alle, sier Viljar Aasan.

Ordfører Bjarne Budal klippet snoren under åpningen av VM-løypa på Garli. Her sammen med Viljar Aasan fra Beitostølen Helsesportsenter og andre ivrige trimmere. Foto: Visit Beitostølen

VM-sjef Åge Skistad roser initiativet fra beitostølenmiljøet.

– De bidrar med spisskompetanse innen paraidrett, som kommer godt med i planleggingen av mesterskapet. I tillegg har de nå åpnet to VM-løyper. Folkehelse er noe av det aller viktigste vi driver med. Vi gleder oss til å ha masse aktivitet i tida framover, sier Skinstad.

Hovedmålet med VM-løypene og AktiVM er å engasjere og inkludere befolkningen fram mot VM gjennom fysisk og sosial aktivitet. Ski-VM 2025 har nå 42 ulike VM-løyper i Norge. Om kort tid kommer det flere.

Les mer om VM-løypene her: Bli med på tur med AktiVM (trimpoeng.no)