Lanserer offisiell VM-chips
Publisert: 11. desember 2024
Av: Ingvil Snøfugl
Chipsen kommer fra lokale frostabønder og inneholder både motbakker og halsbrekkende utforkjøringer. Nå får hele verden smaken av Trøndelag.
– Ideen oppsto på et fabrikkbesøk høsten 2023. Det føltes som en selvfølge at mesterskapet måtte ha en egen VM-chips, smiler Truls Torvik, leder for hospitality i Ski-VM 2025.
Potetene til chipsen kommer fra lokale frostabønder, og reisen er ikke lenger enn noen få meter fra potene høstes til de kuttes og stekes sakte i små porsjoner på mikrochipseriet på Frosta – kjent som Trondheims kjøkkenhage.
– Når vi står og ser på de riflete flakene, med bratte motbakker og halsbrekkende utforkjøringer, tenker vi at det jammen går opp og ned her i livet – selv for en potetknoll. Men én ting er sikkert: kortreist snacks gir de beste forutsetningene for norsk gull, sier Tommy Wikmark, daglig leder i FrostaChips.
VM-chipsen er verifisert med Nyt Norge-merket, som sikrer at dette er en ekte kortreist opplevelse. Under Ski-VM i Granåsen vil publikum kunne nyte den som en del av utvalget av lokal mat og drikke.
Ifølge Brit Melting som har hovedansvaret for mat og drikke i Ski-VM 2025, passer chipsen fra Frosta som hånd i hanske til det de ønsker å formidle til publikum fra hele verden:
– Det er den rene råvaren som får lov til å spille førstefiolin. Det er en god historie rundt produktet, verdiskapningen skjer lokalt og det er bærekraftig. Chipsen er veldig god på smak og vil være med å løfte Frosta-bøndene, sier Melting.
VM-chipsen er nå tilgjengelig i Coop-butikker over hele landet.