Rennlederne til ski-VM er på plass

Interessen for ledervervene i sportsorganisasjonen til ski-VM 2025 har vært stort. Over 30 personer ble intervjuet, og nå er rennlederne for mesterskapet klare.  

Magnus Krog, Daniel Myrmæl Helgestad og Hroar Stjernen vil lede planleggingen av ski-VM i Trondheim innen områdene kombinert, langrenn og hopp. Konstituert VM-sjef Kristin Mürer Stemland er veldig godt fornøyd med sportsorganisasjonen, som nå er i ferd med å ta form.

God miks av erfarne og talenter

 – Målet er å bruke VM til å bygge arrangementskompetanse for fremtiden i Trøndelag. Det er et junior-VM i Granåsen i 2026, og det er planlagt mange verdenscuprenn både i langrenn, kombinert og hopp i tiden framover, sier Stemland.

I rekrutteringen har Stemland spesielt lagt vekt på å bygge et godt team, og samtidig sørget for en miks av yngre talenter og folk med lang erfaring. Hroar Stjernen var rennleder i VM 1997 og har lang erfaring i denne rollen. Har ser fram til å lede mesterskapet i den nye hoppbakken i Granåsen.

 – Jeg synes dette blir kjempespennende. Det som trigget meg mest, var å være rennleder for et stort mesterskap i et helt nytt anlegg, sier Stjernen.

Trenger frivillige med hopperfaring

Selv om han ser fram til å arrangere et topp, internasjonalt mesterskap i en ny bakke, har han også en bekymring.

– Det er ikke like lett å finne folk med arrangementserfaring innen hopp nå som i 1997. Det er rett og slett fordi det arrangeres langt færre hopprenn. Jeg håper de som er interessert i hopp, kjenner sin besøkelsestid og melder seg som frivillig, sier Stjernen.

Daniel Myrmæl Helgestad er mest kjent for å være lederen for Toppidrettsveka i Trøndelag, men han har også lang fartstid som utøver. Bildet er fra NM i Gålå 2014, hvor Helgestad med nummer 110 på brystet tok sølvmedalje. Foran går Simen Andreas Sveen (109) og bakerst Martin Johnsrud Sundby (101), som rykket den siste kilometeren før mål og vant mennenes 50 kilometer fristil.  Foto: Kristoffer Øverli Andersen / NTB

Magnus Krog har lang erfaring som kombinertutøver og har flere mesterskapsmedaljer fra både VM og OL.

 – Har savnet idretten

 – Jeg har savnet idretten og ser nå fram til å oppleve kombinert fra arrangementssiden. Vi blir en bra gjeng og jeg gleder meg til å bidra til å skape en skikkelig folkefest i Trondheim, sier Krog, som spesielt ser fram til en ting:
– Det blir veldig spennende å arrangere konkurransene. Det er det som er artigst med idretten. Det er mye forberedelser, som bygger seg opp mot en finale, smiler han.

Daniel Myrmæl Helgestad er kjent som lederen av Toppidrettsveka og har også bakgrunn som langrennsutøver på høyt nivå. Han er strålende fornøyd med å få denne muligheten.

– Det er et privilegium å få bidra. Sporten er kjerneproduktet i et VM, og jeg brenner for dette. Det var veldig enkelt å si ja, når muligheten bydde seg, sier Helgestad.

Arrangementssjef i Skiforbundet, Terje Lund, går inn som rådgiver i VM-selskapet. Foto: Terje Pedersen / NTB

Henter kompetanse fra Skiforbundet

Ski-VM har også forsterket laget med Terje Lund og Stein Opsal, som begge kan idrettsarrangement til fingerspissene. Terje Lund er arrangementssjef i Skiforbundet og har jobbet med arrangement hele livet, både som profesjonell og frivillig. Han har vært i aksjon for Skiforbundet på alle VM i nordiske grener siden 2003.

– Planleggingen av VM i Trondheim vil være 80 prosent likt den jobben som ble gjort i forbindelse med ski-VM i Oslo i 2011, sier Terje Lund.

Arrangementssjefen var også en del av teamet i 2011, og går nå inn som rådgiver for Trondheim 2025 på deltid. Skiforbundet blir fortsatt hans hovedarbeidsplass.

En annen tungvekter innen arrangement er Stein Opsal, som var økonomisjef og assisterende VM-sjef i ski-VM i Oslo i 2011, og deretter generalsekretær i Skiforbundet frem til 2018. Han er i dag frittstående rådgiver og ser fram til å bruke noe av tiden sin på VM-selskapet.

Flere folk på vei inn i sportsorganisasjonen

Ski-VM har lyst ut en rekke sentrale roller knyttet til sporten. Stemland bekrefter at mange av vervene innen sportsorganisasjonen vil komme på plass innen kort tid.

– Det er mange dyktige personer på vei inn i organisasjonen. Jeg ser virkelig fram til å starte planleggingen sammen med denne gjengen, smiler Stemland.  

Om du har spørsmål, kontakt gjerne: Kristin Mürer Stemland, telefon: 930 34 542

Om skribenten

Ingvil Snøfugl

Legg til kommentar

Legg inn en kommentar