VM-Challenge: Har du teknologi som kan gjøre Ski-VM i Trondheim 2025 bedre?

Publisert: 09. mars 2022

Av: Ingvil Snøfugl

VM-stemning

Med «skihøye» ambisjoner for hva mesterskapet skal skape av ringvirkninger i regionen og for idretten, så inviteres nå gründere, start-ups, scale-ups, SMB-er, store bedrifter, kulturaktører og andre idérike folk til å være med på å skape tidenes VM på ski! Fristen for å sende inn pitch er 9. mai.

VM-prosjektet ønsker å få innsikt og innspill på teknologier, produkter, og løsninger som kan samarbeide med VM om å løse en av de definerte problemstillingene – eller noe helt nytt som vi ikke har fått på blokka enda. 

Mye har skjedd siden 2011

Forrige gang Norge arrangerte VM på ski var i 2011. Det var før smarttelefonen var allemannseie. Å surfe på nettet var fortsatt noe vi stort sett gjorde på en datamaskin. Vi sendte SMS-er og så på lineær TV.

Det har skjedd mye, og ny teknologi gir mange muligheter. Hvordan kan vi i 2025 bruke ny teknologi for å skape et arrangement i verdensklasse? Hvordan kan vi utvikle skisporten, og inspirere til mer fysisk aktivitet? 

Det er noen av utfordringene vi ser på. Nå ønsker vi deres hjelp til å være med på å løse disse.

Hvorfor være med?

VM på ski har ulike nivå med samarbeidspartnere. Nåløyet i denne VM-Challengen er 10-12 partnere som blir tatt opp i vårt partnerprogram og som skal få være med på reisen. VM kan være lokomotivet i samskapningen – VM har god oppmerksomhet og synlighet, en sterk merkevare, og skal være en nettverksbygger og samarbeidsarena.

Samtidig må produktene og tjenestene som kommer opp ha en forretningsmodell. Et arrangement kan sjeldent gjøre store investeringer i å utvikle teknologi – men et arrangement kan være en kunde av et selskap som leverer en slik tjeneste. VM kan brukes som en pilotkunde og et springbrett!

10x VM-Challenges

 1. Hvordan unngå å måtte stå i kø på arenaen?
 2. Hvordan kan utøverne få vite hvordan løype og bakke er uten å måtte reise til Granåsen?
 3. Hvordan toppe stemningen på åpningsseremonien – uten fyrverkeri?
 4. Hvordan gjøre skisporten mer interessant for publikum?
 5. Hvordan kan VM inspirere folk til mer fysisk aktivitet – gjerne på ski?
 6. Hvordan oppleve skiglede fra sofaen? 😊
 7. Hvordan predikere vær og føreforhold i Granåsen?
 8. Hvordan sikre sømløs pengebok fra man forlater døra hjemme til man er tilbake igjen?
 9. Hvordan enkelt måle bærekraft i en bedrift eller organisasjon?
 10. Hvordan kan vi sørge for at det er optimal flyt i alle ledd, i et helt nytt VM-anlegg som aldri er brukt før?
 11. Bonus-challenge: Åpen post – Er det noen ting vi ikke har tenkt på, som du har en løsning for?

Hvordan bli med?

Alle som ønsker kan lage en pitch på video på inntil 5 minutter som forklarer sin idé, prosjekt eller løsning. I tillegg til å beskrive løsningen må man også beskrive hvor langt man har kommet og hva som gjenstår for at løsningen skal kunne tas i bruk av ski-VM 2025. Det er også en mulighet å beskrive hvordan et samarbeid med ski-VM 2025 kan hjelpe bedriften.

Når må pitchen leveres?

Fristen for å sende inn pitchen er 9. mai kl. 12. Bruk wetransfer.com eller lignende og send den til kristin.m.stemland@trondheim2025.no

VM kommer til å velge ut alle relevante og interessante aktører for et oppfølgingsmøte hvor det blir mulig å presentere mer, hvor vi kan utfordre videre, stille spørsmål og diskutere mulighetene.

Kontakt oss gjerne om du har spørsmål!


Spørsmål om VM-Challenge?

Ta kontakt med Kristin M. Stemland
Telefon: 930 34 542
E-post: kristin.m.stemland@trondheim2025.no