VM-pepperkakebaking ble en hit

Publisert: 30. november 2022

Av: Ingvil Snøfugl

Bilde av gründeren av VM-pepperkakeformene Christian Hagerup.

13 år gamle Christian Hagerup har designet og 3D printet VM-pepperkakeformer, som ble testet ut for første gang av 6-åringene ved Granåsen barnehage. Pepperkaketesten smakte utmerket og nå vil mange andre barnehager også lage VM-pepperkaker.


– Dette var kjempeartig. Ungene koste seg med pepperkakebaking og smaking, og var åpenbart stolte over å få til så fine pepperkaker. Det var også veldig mange av dem som ønsket å gi VM-pepperkaka til julegave til mamma og pappa, smiler kommunikasjonssjef i ski-VM, Ingvil Snøfugl.

Gründeren bak de stilige pepperkakeformene er Christian Hagerup fra Trondheim. Han har designet og 3D printet formene fra gutterommet. Oppfinneren har vært interessert i teknologi siden 6 års alderen og har designet alt fra skumle masker til kraner ved hjelp av avanserte dataprogrammer og en god porsjon kreativitet.

– Jeg synes VM-symbolet er veldig fint og tenkte at det kunne egne seg som ei form. Jeg begynte å tegne på PCen min og etter hvert printet jeg det ut. VM-pepperkakeformen ble kjempefin, sier Christian Hagerup, som var tilstede i Granåsen barnehage da formene for første gang ble testet ut.

Les mer om VM-pepperkaketurneen

Hva er den ultimate drømmen med VM-pepperkakeformene?
– Det er at formene kan selges som et VM-produkt. Det er drømmen, smiler han.

VM-ledelsen smilte bredt da de fikk besøk av Christian og faren Kaare på VM-kontoret.

– Pepperkakeformene er kjempefine og vi tenkte straks at dette må vi gjøre noe mer ut av. I første omgang blir dette en artig aktivitet for barnehagebarn i Trondheim og Trøndelag, men på lengre sikt kan det jo absolutt bli et offisielt VM-produkt, sier Haakon Jensen, markedssjef for ski-VM.

– Christian har også tenkt på en forretningsmodell bak disse pepperkakeformene, og det hadde vært artig om det ble et sideprosjekt for en fremtidig gründer. Det er jo slike muligheter ski-VM kan skape, og vi håper at flere aktører tar kontakt med oss for å bruke VM til å utvikle nye konsepter og ideer, sier Jensen.

Bilde av barn som baker pepperkaker

Kjempegodt og artig

Barna kjevlet ivrig og sang med da barnehageledelsen satte på pepperkakesangen fra Dyrene i Hakkebakkeskogen. Noen likte VM-rosa best, mens andre foretrakk den glade skiløperen med hendene i været. Det tok ikke lang tid før barna smakte på både deigen og de nybakte pepperkakene.

Hva likte du best med pepperkakebakingen?
– Å rulle, svarte Ellinor.

Ellinor sikter til kjevlingen og viste i løpet av de par timene bakingen stod på at akkurat den biten behersket hun kjempegodt. Hun avsluttet dagen med å pakke inn VM-pepperkaka, som hun skal gi til julegave til mamma, pappa og søsteren Solveig.