Nå lanseres AktiVM  – en folkebevegelse for økt aktivitet og fellesskap

Publisert: 12. januar 2023

Av: Ingvil Snøfugl

Nå lanseres ski-VM

Lørdag 14. januar lanseres ski-VM sin folkehelsesatsning AktiVM i Trondheim Spektrum. Målet er å skape en folkebevegelse for økt aktivitet og fellesskap på veien mot ski-VM 2025.  

Det er store forventninger til ski-VM 2025. Mange drømmer om at vi nok en gang skal få oppleve fellesskapet og entusiasmen som ble skapt under VM på ski i 1997. Samtidig er det et uttalt ønske om at ski-VM i Trondheim ikke bare skal være et skirenn.

Håper AktiVM blir en snakkis

Mesterskapet skal bygge fellesskap og bedre innbyggernes helse. Og det er nettopp dette vårt nye folkehelseprosjekt AktiVM skal bidra med. Vi ønsker at alle skal få ta del i begeistringen. Ikke bare de som jager bedre oksygenopptak og teller kilometer, men også de som har andre mål. Kanskje liker du å strikke eller gå tur med venner?

– Dette er et prosjekt som betyr veldig mye for ski-VM. Vi kommer til å tilby en rekke aktiviteter fremover, så det er bare å glede seg. Vi håper at AktiVM blir en snakkis og at mange blir med, sier arrangementssjef i ski-VM 2025, Kristin Mürer Stemland.

Operativ leder og sportssjef i ski-VM 2025, Kristin Mürer Stemland.

Operativ leder og sportssjef i ski-VM 2025, Kristin Mürer Stemland er fornøyd med programmet for verdenscupen i Granåsen i desember.

Mange og allsidige aktiviteter

For å røpe noen av aktivitetene som er planlagt gjennom AktiVM, kan vi nevne søndagstur, skiteknikk-kurs, kommunekamp, VM-samstrikk, aktivitetskampanje mot bedrifter og Early Bird. Også Trondheim kommune er entusiastisk over at AktiVM nå blir lansert:

– Vi gleder oss veldig mye til AktiVM. Folkehelse har flere dimensjoner, ikke bare den fysiske, men også den mentale og sosiale. Dette prosjektet inkluderer alle dimensjonene og vi tror og håper satsningen blir en suksess, sier kommunedirektør i Trondheim kommune, Morten Wolden. 

Logoen til AktiVM har slagordet Aktivitet med Mening.

“AktiVM” er et samarbeidsprosjekt mellom ski-VM, bedriftsidretten og Trondheim kommune. De har sammen satt seg tre mål med satsningen:

  • Få flere i aktivitet
  • Øke den sosiale kapitalen og få folk til å være med på en folkebevegelse mot ski-VM
  • Stimulere til økt fellesskap, inkludering og tilhørighet i befolkningen

Les også om ski-VM sine bærekraftsmål
Les også om ski-VM sin satsning mot næringslivet – Spor

Kickoff med masse publikum

Lanseringen av AktiVM skjer i Trondheim Spektrum lørdag 14. januar klokka 12:45-13:45. Der blir det fullt trøkk med film, innlegg fra ski-VM, kommunen, fylkeskommunen og bedriftsidretten. Det blir også underholdning og dans, og ikke minst masse publikum siden Idrettsfestivalen, Europas største turnering for voksne, arrangeres på samme sted. Vi håper mange av dere legger lørdagsturen innom Trondheim Spektrum der både ski-VMs Kristin Mürer Stemland, kommunens Morten Wolden, fylkeskommunens Bente Estil og bedriftsidrettens Hilde Martinsen står på scenen.