– VM-anlegget betyr mye for rekrutteringen

Publisert: 21. august 2023

Av: Ingvil Snøfugl

Bilde av Johannes Høsflot Klæbo i godt driv under Toppidrettsveka.

Skipresident Tove Moe Dyrhaug er strålende fornøyd med det nye VM-anlegget og er overbevist om at miljøet i og rundt Granåsen vil bety mye for rekrutteringen.

– Det er fantastiske løyper her. Toppidrettsutøverne sier de er best i verden, så det kan regionen være stolt av, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug, som var til stede da verdenseliten innviet anlegget sist helg under Toppidrettsveka.

I februar ble også de to nye hoppbakkene i Granåsen tatt i bruk og vil bli brukt flittig av landslagsutøvere fra flere nasjoner i løpet av høsten. Moderne anlegg og fasiliteter er avgjørende for å skape fremtidens idrettshelter.

VM-sjef Åge Skinstad smilte bredt sammen med ordfører Rita Ottervik og skipresident Tove Moe Dyrhaug da nye Granåsen åpnet under Toppidrettsveka.

Breddeidretten er viktigst

– Skal vi jobbe med bredde og rekruttering, må vi ha anlegg. Spesielt om vi skal få nye hoppere og kombinertløpere, så må vi ha hoppbakker. Det er ikke hver dag i Norge vi åpner nye hoppbakker. Vi er veldig glade for det løftet som er tatt i Granåsen, sier Dyrhaug.

Ordfører i Trondheim kommune Rita Ottervik smilte også bredt under Toppidrettsveka. Hun har fulgt hele byggeprosessen og er stolt over det anlegget som nå er i ferd med å ta form.

– Det betyr kjempemye, fordi det utvider kapasiteten til hverdags veldig. Det er breddeidretten denne arenaen er laget for, men så er den bygd slik at vi kan ha fantastiske arrangement inkludert VM på ski i Granåsen også, sier Rita Ottervik.

– Hva tenker du når toppidrettsutøvere står og sier at det er i Trondheim det skjer?

– Det er fryktelig artig at det både er stort fokus på ski-VM blant utøverne, men også at anlegget fungerer og er veldig bra i treningshverdagen deres, sier ordføreren.

Flere ivrige ungdommer heiet fram skiheltene sine under Toppidrettsveka. Kanskje noen av disse stiller på start om få år selv? Foto: FotoKnoff-Amanda-Sotberg

Verdensklasse på anlegget

Verdens beste langrennsutøvere deltok under Toppidrettsveka og var fulle av lovord om anlegget.

– Det er ingenting som kan måle seg mot Granåsen. Det er verdensklassenivå på anlegget. Jeg kan ikke helt skjønne hva som kan matche dette. Når alt bli ferdig, er det ingen grunn til å trene andre plasser enn her, smiler Johannes Høsflot Klæbo, som vant begge løpene i Granåsen etter spurtoppgjør og vant Toppidrettsveka sammenlagt.

Les også: Skistjerner skryter av VM-anlegget