Stjørdal vil utnytte tiårets største folkefest

Publisert: 07. september 2023

Av: Ingvil Snøfugl

Bilde av folk som skal bidra inn i VM-kickoffet i Stjørdal.

Næringsforeningen i Værnesregionen tar sats og inviterer til VM-kickoff med VM-sjefen og flere næringstopper til stede. Målet er å bygge engasjement på veien mot mesterskapet i 2025.

– Vi ønsker å bli en tydelig del av ski-VM både med aktiviteter i Stjørdal, men også på VM-arenaene. Det er viktig for oss å hente ut effekten av arrangementet, sier daglig leder i Næringsforeningen i Værnesregionen, Jon Uthus.

Næringsforeningen i Værnesregionen, Stjørdal kommune og VM på ski samarbeider om arrangementet, som finner sted på Nord Universitet, Tangen, tirsdag 12. september fra klokka 18:00 til 21:00. Under kickoffet håper Uthus det kommer masse folk med en god porsjon kreativitet og energi.

– Vi ønsker å skape VM-stemning på Torget. Vi ønsker å arrangere barneskirenn. På denne måten kan vi bidra til VM sine målsettinger om å lage verdens beste og mest inkluderende VM på ski. Det har vi alle muligheten til å lykkes med, sier Uthus.

Stor entusiasme fra næringslivet

Også næringslivet er entusiastisk og ønsker å gripe mulighetene tiårets største folkefest i Norge kan skape for regionen.

– Hvis det skal være attraktivt å bo og leve i Stjørdal, må vi bruke VM til å skape optimisme og liv. Det blir større og større utfordringer å rekruttere, og da må næringslivet også ta del i arbeidet med å skape attraktive boområder, arbeidsplasser og et meningsfylt liv utenfor jobb, sier Sindre Lutdal Nyeng i Børstad Transport.

VM-sjef Åge Skinstad kommer til Stjørdal for å gi næringslivet, idretten og frivilligheten siste nytt om VM-selskapet. Han vil også komme med noen tanker rundt hvilke muligheter næringslivet kan hente ut av VM. Skinstad har bakgrunn fra toppidrett og næringsliv, og har veldig troa på at de to arenaene kan spille godt sammen.

Glad Stjørdal griper mulighetene

– Det man lærer som toppidrettsutøver, er at det må innsats til for å lykkes. Det samme gjelder i næringslivet. Jeg er veldig glad for at Værnesregionen er fremoverlent og vil benytte VM til å skape ny giv og nye muligheter. Det tror jeg de vil få mye igjen for, sier Skinstad.

Spørsmål som skal debatteres i møtet er følgende:

  • Hvordan blir vi en del av VM på ski i 2025?
  • Hvordan kan VM gjøre oss attraktive for ny arbeidskraft og bosetting?
  • Hvordan kan store arrangement bidra til å utvikle næringslivet i Stjørdal?

Medlem av Spor

Andre spennende aktører som vil komme med sine tanker rundt ski-VM og muligheter for næringslivet er Børstad Transport, Tangen Innovation, Coop Midt-Norge og Stjørdal kommune. Fra kommunen kommer den nyvalgte ordføreren i Stjørdal, mens fra Coop stiller administrerende direktør Torbjørn Skei. Han er bosatt i Stjørdal og Coop er hovedsponsor for Ski-VM 2025.

Næringsforeningen i Værnesregionen har blitt medlem i Ski-VM 2025 sitt næringsnettverk Spor og vil jobbe tett med VM-selskapet i tiden framover.

– Vi ser virkelig fram til veien frem mot VM og håper flest mulig fra lokalt næringsliv kommer på møtet og kommer i VM-stemning, avslutter Jon Uthus.