Trøndersk storbedrift inn i Spor

Publisert: 21. desember 2023

Av: Ingvil Snøfugl

Byggern og Spor

Byggern og E.A. Smith går inn på toppnivå i Spor. De vil bidra til VM-festen og samtidig synliggjøre håndverksfaget for barn og unge.

E.A. Smith er en av landets eldste bedrifter grunnlagt helt tilbake i 1869. De er en av få kjeder med hovedkontor i Trondheim, og er Norges eneste komplette leverandør av stål, metall, armering, byggevarer og trelast. Nå går de inn på toppnivå i Spor med mål om å være med på folkefesten i Trondheim, men samtidig synliggjøre og rekruttere flere ungdommer inn i håndverkyrket.

Vil løfte frem håndverksfaget

– Vi deltok på sløydstand sammen med AktiVM under prøve-VM og det var veldig vellykket. Målet er å rekruttere flere håndverkere. Gjennom å treffe barn og unge på VM, ønsker vi å løfte frem håndverksfaget slik at flere velger dette yrket i fremtiden, sier Øyvind Eidem, kjededirektør for Byggern og HEIM Boligsystem.

Bedriften engasjerte seg også for ski-VM i 1997, da som hovedsponsor. Denne gangen går de inn på grunnleggernivå i Spor, som er det offisielle bedriftsnettverket til Ski-VM 2025.

– Vi ønsker å bruke Spor til å vise oss fram for trøndersk næringsliv og knytte nye relasjoner. Vi ønsker også å tilby våre kunder og ansatte muligheten til å være med på folkefesten i 2025, sier Eidem.

Mange barn og ungdommer kom innom AktiVM sin stand under prøve-VM i Granåsen. Bygger’n bidro til sløydverkstedet og har som mål å løfte frem håndverksfaget blant unge.

Flere arrangement på veien til VM

Byggern Proff vil gjennomføre flere arrangement for sine kunder før og under VM.

– Vi gleder oss veldig til veien mot VM i Trondheim. Det er ikke ofte så store ting skjer i regionen, så det er viktig for oss å støtte opp om mesterskapet, sier kjededirektøren.

Den tradisjonsrike bedriften liker også veldig godt at VM har som mål å være tidenes mest bærekraftige ski-VM.

– Vi har 95 byggevarehus rundt om i landet. Vi ønsker å skape bærekraftige lokalsamfunn og arbeidsplasser der folk bor, sier han.

E.A. Smith har norske eiere og norske leverandører, og ønsker gjerne å være en rådgiver for VM-komiteen omkring bærekraft.

Gjenbruk og bærekraftige løsninger

– Skisporten har sine utfordringer. Vi kan gjerne være en rådgiver rundt både gjenbruk og bærekraftige løsninger. Dette blir en spennende reise, avslutter Øyvind Eidem.

Spor-nettverket nærmer seg nå 100 medlemmer og er veldig godt fornøyd med at Byggern og E.A. Smith går inn på grunnleggernivå.

– Det er stas å få med en så stor og tradisjonsrik trøndersk bedrift inn i Spor. Nettverket gir dem mulighet til å oppleve tiårets største folkefest i Norge og samtidig være en arena for nettverksbygging og rekruttering, sier markedssjef i Ski-VM 2025, Haakon Jensen.