Første internasjonale hopprenn i Granåsen

Publisert: 16. januar 2024

Av: Ingvil Snøfugl

COC hopp

VM-organisasjonen innviet sist helg hoppbakken i Granåsen med Continental Cup i kombinert for menn. Det ble en krevende gjennomføring på grunn av været.

– Vi får masse god læring på veien til ski-VM. Det er nesten ikke mulig å oppleve mer værvariasjoner på ei helg. Det gikk fra regn og vått føre, til vind, snøbyger og til slutt sol søndag ettermiddag. Jeg er virkelig imponert over våre frivillige, organisasjonen og utøverne. Alle taklet dette meget bra, sier operativ leder i Ski-VM 2025, Kristin Mürer Stemland.

Continental Cup er nivået under verdenscup, hvor 50 utøvere fra 11 forskjellige nasjoner deltok. VM-organisasjonen stilte med 185 frivillige, som jobbet hardt for å legge til rette for en god gjennomføring av arrangementet.

Det ble testet ut en ny konkurranseform med supersprint (800 meter) først, og deretter hopping i Granåsen. Denne øvelsen likte både arrangørene og utøverne godt.

VM er drømmen

Resultatmessig ble helgen preget av mange gode idrettsprestasjoner både i hoppbakken og i langrennsløypene. Norge stakk av med seieren på fredag. Marius Solvik kom på 5. plass i supersprint, men slo til med et langt hopp på 135 meter og vant konkurransen foran franske Mael Tyrode og finske Otto Niittykoski.

Les alt om konkurransene på FIS sine sider

– Dette var veldig morsomt. Arrangørene har fått til veldig bra forhold, til tross for mye regn. Det har vært helt utrolig og så er det deilig å stikke av med seieren, sa Solvik rett etter rennet fredag.

– Dette gir inspirasjon?

– Ja, absolutt. Jeg håper jeg stiller her om ett år. Det hadde vært moro, sier han.

– VM er drømmen?

– Ja, det er det. Spesielt når det er på hjemmebane, sier han med et smil.

Bildet viser de seks beste i søndagens Continental Cup i Granåsen, hvor de to første var norske.

Det ble dobbelt norsk under søndagens renn i Granåsen. Aleksander Skoglund vant, tett fulgt av Marius Solvik og østerrikske Florian Kolb.

Tysk seier lørdag

Regnværet fortsatt på lørdag. Hoppkonkurransen ble gjennomført som planlagt og tyske Simon Mach slo til med et hopp på 135,5 meter, noe som ga ham hele 1 minutts ledelse på Marius Solvik før langrennet i de krevende løypene i Granåsen. Tyskeren gikk meget bra og vant med 28 sekunder før norske Aleksander Skoglund og 36 sekunder før østerrikske Fabio Obermeyr. De 50 løperne gikk fire ganger 2,5 kilometer i sugføre og bratte bakker.

Søndag var det Aleksander Skoglund som vant, etter et meget solid langrenn. Tett fulgt av Marius Solvik og østerrikske Florian Kolb. Forholdene under langrennet var meget gode, med god glid i snøen og tettpakket snø. Endelig kom sola til Granåsen.

Snart World Cup kombinert og Raw Air

Neste store arrangement i Granåsen blir prøve-VM i hopp og kombinert. Raw Air arrangeres 12. og 13. mars, og verdenscupavslutningen i kombinert 16. og 17. mars. Billettene slippes snart. Les mer her: Snart billettslipp på Raw Air og WC kombinert – Ski-VM Trondheim 2025