Spennende verdenscupfinale i Trondheim

Publisert: 15. mars 2024

Av: Ingvil Snøfugl

Gyda Westvold Hansen

Verdenscupen i kombinert avgjøres i VM-løypene i Granåsen i helga. En rekke krystallkuler skal deles ut og de fleste går til norske utøvere.

På damesiden er den norske dominansen stor. Ida Marie Hagen har fått sitt gjennombrudd denne sesongen og leder med 140 poeng på Gyda Westvold Hansen i verdenscupen sammenlagt. Gyda Westvold Hansen har vært den store eneren på kvinnesiden de siste åra med VM-gull både i 2021 og 2023, men har denne sesongen slitt med sykdom. Også Mari Leinan Lund har hatt en meget sterk sesong med hele ti pallplasseringer. Under PCR i dag falt Mari Leinan Lund etter et kjempehopp og ble kjørt på sykehus med smerter i kneet.

Les program og kjøp billetter her

På herresiden er Jarl Magnus Riiber fortsatt suveren og har allerede vunnet verdenscupen sammenlagt. Han deltar ikke i Trondheim på grunn av kneproblemer, men vil være til stede på arrangementet.  Andreplassen ser ut til å være sikret for østerrikeren Stefan Rettenegger, mens Jørgen Graabak kjemper om tredjeplassen mot østerrikeren Johannes Lamparter. Fattige seks poeng skiller de to. Hjemmefavoritten Graabak gleder seg til å konkurrere i Granåsen.

– Jeg har vært i veldig bra form denne sesongen og gleder meg til å konkurrere på hjemmebane. Jeg har mange gode erfaringer fra Granåsen. Det venter et mesterskap om et år også, så det er bare å venne seg til å gjøre det bra, smiler Jørgen Graabak.

Kombinert-stjernene Jarl Magnus Riiber og Ida Marie Hagen fikk kongepokal for sine prestasjoner i Holmenkollen. Nå kommer de til Trondheim for å delta på verdenscupfinale.

Kombinert-stjernene Jarl Magnus Riiber og Ida Marie Hagen fikk kongepokal for sine prestasjoner i Holmenkollen. Nå kommer de til Trondheim for å delta på verdenscupfinale. Foto: Norges Skiforbund og Ski-VM 2025

Krystallkulene som skal deles ut er sammenlagt, beste langrennsløper og hopper, nasjonskula og compact, som er en ny konkurranseform denne sesongen. Norge har vunnet 32 av 35 verdenscupkonkurranser denne sesongen. Det gjenstår å se om denne statistikken kan pyntes på denne sesongen.

Programmet for helga er miks stafett på lørdag som er en VM-øvelse, samt individuelle konkurranser på søndag. Helgen avsluttes med utdeling av verdenscuptrofeer og bankett for utøverne. Neste gang de møtes i Trondheim er under VM om mindre enn ett år.

Les mer om WC Trondheim her: Velkommen til World Cup i Trondheim i 2025! – trondheim2025.no