Ungdommer merket VM-løypa i Leksvik

Publisert: 29. april 2024

Av: Ingvil Snøfugl

VM-løype leksvik

Med traktor og firhjulinger møtte en gjeng med ungdommer fra Testmann Minne skole opp for å hjelpe til å rydde og merke VM-løypa i Leksvik.

Dette oppdraget har elevene tatt på seg som en del av valgfaget «Innsats for andre.» Johannes Storli Neverås var svært godt fornøyd med å få en skogstur midt i skoletida.

– Vi har fått i oppgave å rydde skogen og sette ut skilt til VM-løypa, forteller 10.-klassingen.

– Hva synes du om det?

– Det synes jeg er helt greit. Det er artigere enn å sitte på skolebenken å holde på med oppgaver, smiler han.

Bård Hindrum fra frivilligsentralen har fått med seg elever fra Testmann Minne skole for å rydde og merke VM-løypa i Leksvik kommune. Fra venstre: Bård Hindrum, Martin Bjørnebo, Daniel Storli Neverås, Johannes Storli Neverås, Jonas Brakstad, Erlend Olsen og Hilde Martinsen fra AktiVM.

VM-løyper over hele Trøndelag

Johannes tror ikke han selv vil bruke VM-løypa. Han er mer interessert i biler og traktorer, men han synes likevel det er veldig positivt at Leksvik får ei VM-løype.

– Det er bra å få folk ut i aktivitet gjennom fine turløyper som dette, sier han.

Les mer om VM-løypene til Ski-VM 2025

VM-løypa starter på parkeringsplassen i Grandefjæra like vest for Leksvik. Trimturen går langs skogsveg, sti og bygdeveg oppover lia og inn i marka før turen går nedover mot parkeringsplassen igjen. Den gamle steinsettingsbrua Stokkåkerbrua finner du på turen, i tillegg til trivelig kulturlandskap med husdyr og gammel granskog.

Løype med utsikt og trimpoeng

– Det var en fantastisk fin turløype, sier prosjektleder for AktiVM, Hilde Martinsen, etter å ha vært med og satt ut skilt sist fredag.

–  Det er flott utsikt utover fjord og fjell og variert terreng. Jeg er sikker på at VM-løypa blir populær både for folk i Leksvik, men ikke minst for ivrige turgåere fra andre kommuner i nærheten. Vi håper at folk etter hvert drar fra kommune til kommune for å gå VM-løyper og samle trimpoeng, sier Martinsen.

Rundturen i Leksvik er på cirka 5,5 kilometer og tar en drøy time å gå. Det er ei allerede eksisterende løype som blir ryddet og tilrettelagt med god merking. Totalt har AktiVM nå lagt til rette for 30 VM-løyper rundt om i Trøndelag, som alle brukes aktivt.

– Det er artig at vi får ei VM-løype, slik at folk blir minnet på at det er VM til neste år, sier Bård Hindrum.

Ungdommene fra Testmann Minne skole hjalp til med VM-løypa som en del av valgfaget “Innsats for alle”. * Alle foto: Ski-VM 2025

Det blir trimpoeng fra både VM-systemet og Indre Fosen. Sistnevnte åpner i midten av mai.

– VM-trimpoengene er allerede åpnet, så det er bare å begynne å gå, smiler Hindrum, før han fortsetter ryddingen av løypa sammen med ungdommene og ildsjelene Asbjørn Skei og Terje Almaas.