Internasjonal fiskefôrgigant inn i Spor

Publisert: 28. mai 2024

Av: Ingvil Snøfugl

BioMar

BioMar går inn som generalpartner i Ski-VM 2025 sitt næringsnettverk Spor. Firmaet er en av verdens største produsenter av fiskefôr.

BioMar har i dag 17 fôrfabrikker i Norge, Chile, Danmark, Skottland, Spania, Frankrike, Hellas, Tyrkia, Kina, Costa Rica, Equador, Vietnam og Australia. Rundt regnet blir én av fem oppdrettsfisk som produseres i Europa, Sør- og Mellom-Amerika matet med fôr fra BioMar.

– Vi har valgt å gå inn som partner i Spor-nettverket av tre årsaker; Bidra til å skape tidenes mest bærekraftige Ski-VM med kunder og partnere gjennom bevisstgjøring og kunnskapsdeling av sunn, norsk sjømat. Intern kulturbygging i BioMar. Og sist, men ikke minst, støtte lokalsamfunnet og idretten, sier Thomas Aleksander Hansen, Marketing Manager i BioMar Norge.

Kundeansvarlig i Spor, Rudi Slungård, er veldig godt fornøyd med å få BioMar med på laget.

– At Spor får med seg firma som ikke bare har forankring i regionen, men resten av verden er vi stolte av. BioMar har en spennende historie, som vi gleder oss til å bli kjent med. Vi er veldig glade for at de er med og bygger entusiasme på veien til folkefesten i Granåsen, sier Slungård.

På verdensbasis leverer BioMar fôr til ca. 90 land og til over 45 forskjellige fiskearter. BioMar Norge har fabrikker i Myre og Karmøy, og kontorer i Trondheim. Havbruk har vokst til å bli en betydelig næring i Norge og er i dag vår nest største eksportnæring.

Les mer om vår nye, spennende samarbeidspartner her: https://www.biomar.com/no-no