Skal sørge for VM-stemning: – Det er dette jeg lever for
Publisert: 04. oktober 2024
Av: Jørgen Ryggvik Karlsen
Mesterkokk Arne Brimi tar med seg hele kokkestaben til Ski-VM, mens Ola Høsflot Klæbo skal sørge for feststemning.
– Det er dette jeg lever for. Jeg elsker å lage show. Det finnes ingen bedre arena enn å gjøre det i Granåsen, sier Ola Høsflot Klæbo entusiastisk.
Multikunstneren, kjent under artistnavnet DJ Okay, er én av flere artister som skal bidra til å skape feststemning i VIP-teltet i Granåsen, et toetasjers telt med plass til drøye 1500 gjester hver dag.
– Jeg tror det blir en folkefest i Granåsen og jeg håper det blir mye folk i teltet. Jeg skal i hvert fall gjøre det jeg kan for å skape mest og best mulig stemning, sier han.
– Så du skaper VM-stemning, mens broren din (Johannes Høsflot Klæbo red. anm.) sørger for VM-fest i løypene?
– Ja, vi får håpe at begge sørger for stemning i VM. Jeg skal nok få med meg skirennene og løpe ut for å se brodern gå, og så kommer jeg meg raskt inn på jobb igjen, fortsetter lillebroren til den regjerende verdensmesteren i sprint.
I teltet blir gjestene servert mat og drikke fra Frosta Brygge, i tillegg til at det trønderske husbandet Kompaniet også skal sørge for underholdning.
– Ønsker å inspirere
Ski-VM Trondheim 2025 ønsker å utnytte muligheten til å ta grep mot klimaendringene og skal være et samlingspunkt for bærekraftig verdiskapning.
Hver dag vil gjestene bli presentert ett nytt tema i konseptet «10 dager med Bærekraft».
– Her skal vi skape en møteplass for folk som liker ski, show, opplevelse og nettverksbygging. Vi synes også det er stas å få være med og presentere det viktige bærekraftsarbeidet Ski-VM gjør med prosjektet 10 dager med bærekraft, sier Bjørn Skjæran, byråleder for Z-event Trondheim.
Sikre deg billett til VM-festen her.
Trondheim 2025 ønsker å sette en ny standard for fremtidige idrettsarrangementer og hver medaljedag i mesterskapet blir et nytt bærekrafttema løftet frem.
– Vi ønsker å presentere hvilke grep vi har gjort på veien mot målet for å bli tidenes mest bærekraftige verdensmesterskap på ski, samtidig som vi skal inspirere publikum hvordan de selv kan bidra til endringer, forklarer Ola Rønning, bærekraftsansvarlig i Ski-VM.
Utsolgt Brimi-lavvo
Like ved VM-teltet, tett på både hopp- og langrennsstadion, skal mesterkokk Arne Brimi servere smaksopplevelser og skape afterski-stemning etter konkurransene.
– Vi tar med oss et folkelig konsept, reiser 13 lavvoer og tar med oss hele kokkestabben til Arne Brimi til Granåsen under VM, sier Yngve Eek Ottesen, booking-sjef i Brimi Eventyr.
Allerede på noen få timer ble Brimi-lavvoen utsolgt konkurransedagene 6.mars og 8.mars da billettene ble lagt ut for salg, men det er fremdeles mulig å sikre seg plass andre dager.
— Det blir gode historier og live båldessert fra Arne Brimi. I tillegg skal tidligere landslagstrener i langrenn Tor Arne Hetland gi oss førstehånds informasjon om konkurransene og det som skjer i Granåsen, fortsetter Ottesen.
Sikre deg billett til VM-festen her.