500 VM-entusiaster på frivilligtreff

Publisert: 06. oktober 2023

Av: Ingvil Snøfugl

Her ser du ei dame som tar bilde av maskoten, VM-sjefen og seg selv i forbindelse med VM-treffet for frivillige i oktober 2023

Det var fullt hus og masse engasjement da 500 frivillige møttes på VM-kickoff på Scandic Lerkendal nylig.

VM-sjef Åge Skinstad startet showet med å snakke varmt om verdiene til Ski-VM 2025.

– Det er bare å lære seg IFH med en gang. Det står for inkluderende, fremtidsrettet og handlekraftig, sa VM-sjefen, før han henvendte seg til alle i salen med følgende budskap:

– Det blir ingen VM uten dere frivillige, så enkelt er det. Dere er selve hjertet i organisasjonen.

Bildet viser en fullsatt sal i forbindelse med frivilligmøtet til Ski-VM 2025 ved Scandic Lerkendal i Trondheim i oktober, 2023.

VM-sjef Åge Skinstad startet showet under VM-kickoffet for frivillige. Han var klar på at de frivillige er selve hjertet i VM på ski i Trondheim.

Mange spennende oppgaver

VM-organisasjonen har også tidligere hatt møter for de frivillige, men denne gangen ble det i detalj lagt fram hvilke roller de kan velge mellom, hva som kreves og ikke minst hvilke muligheter som ligger i frivilligheten. Grovt sett er frivilligoppgavene til VM delt inn i 26 ulike seksjoner. Mer informasjon om de ulike seksjonene finner du her

– Det er mange spennende oppgaver, mye læring og ikke minst en unik mulighet til å oppleve ski-VM fra innsiden. Vi ønsker at alle frivillige skal ha det artig og kjenne på stoltheten av å lykkes sammen, sier operativ leder i Ski-VM 2025, Kristin Mürer Stemland.

Bildet viser Terje Lund fra Skiforbundet, Siri Darell fra VM-styret og Kristin M. Stemland fra VM-selskapet etter frivilligtreffet ved Scandic Lerkendal.

Arrangementssjef Terje Lund i Skiforbundet smilte bredt etter frivilligmøtet. Her sammen med styremedlem i Ski-VM 2025 Siri Darell og operativ leder i Ski-VM 2025 Kristin Mürer Stemland.

Ordføreren blir VM-frivillig

Ola Rønning og Truls Torvik fra VM-selskapet fikk en helt spesiell gjest på besøk under VM-showet. Det var ordfører Rita Ottervik. Hun har vært VM-entusiast og pådriver helt siden søknadsprosessen startet i 2012 og frem til i dag. Nå bretter hun opp ermene som frivillig.

– Etter som jeg nå slutter som ordfører, har jeg tenkt å ta et personlig ansvar. Jeg har meldt meg på som frivillig til verdenscupen siste helga før jul. Dette går jeg rundt og annonserer til folk jeg kjenner også, slik at de skal få lyst til å bidra. Jeg gleder meg veldig, sa Ottervik, som fikk stor applaus fra salen.

– Det er veldig bra at du viser vei, sa Ola Rønning, bærekraftansvarlig for Ski-VM 2025.

Skiforbundet var til stede ved arrangementssjef Terje Lund. De er veldig tett på VM-prosjektet som majoritetseier. Det er også de to andre eierne Trondheim kommune og Sør-Trøndelag skikrets.

Bildet viser ordfører Rita Ottervik sammen med Truls Torvik og Ola Rønning fra VM-selskapet på scenen i forbindelse med VM-kickoff for frivillige ved Scandic Lerkendal.

Ordfører Rita Ottervik annonserte foran en fullsatt sal at hun er med som frivillig allerede i forbindelse med prøve-VM i desember.

 

Bygger kompetanse for fremtiden

Det er viktig med kompetanse og engasjement. Derfor har også VM-prosjektet knyttet til seg flere ledestjerner i sportsorganisasjonen. Operativ leder og sportssjef Kristin Mürer Stemland er tidligere landslagsutøver i langrenn. På kombinertsiden har Magnus Krog og Bjarte Engen Vik sentrale posisjoner. Ambisjonen er at frivilligheten skal få seg et løft etter VM, på lik linje med engasjementet og rekrutteringen til skisporten.

– Vi ønsker en god miks av erfarne og unge, som kan drive frivilligheten videre også etter VM. Det er helt klart ambisjonen, sier Stemland.

De frivillige er nå i ferd med å registrere seg inn i et nytt system som heter Rubic. Der skal mye av kommunikasjonen med de frivillige foregå i tiden framover.

– Vi kommer til å følge opp de frivillige tett i tiden framover. Først blir det viktig å bruke verdenscuparrangementene i desember og mars til å trene våre frivillige. Deretter blir alt fokus rettet mot VM. Dette skal vi få til sammen, avslutter Stemland.

Les mer om prøve-VM i desember

Les også Raw Air tilbake Trondheim